אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים דורשת 200 אלף שקל משלמה נחמה צילום: אוראל כהן

רשות המסים דורשת 200 אלף שקל משלמה נחמה

לכלכליסט נודע כי נחמה נדרש לשלם מס שבח של 25% על תוספות שחרגו משיפוץ שערך בדירות בבעלותו במסגרת תמ"א 38; שני הצדדים במגעים לפשרה

17.03.2019, 06:55 | עמרי מילמן ותומר גנון

מחלוקת על 200 אלף שקל בין רשות המסים ליו"ר בנק הפועלים לשעבר שלמה נחמה התגלעה לאחרונה בעקבות שיפוצים של בניין בשדרות ח"ן בתל אביב, בו הוא מחזיק מספר דירות, במסגרת תמ"א 38/1 (חיזוק המבנה). שני הצדדים במגעים לפשרה.

קראו עוד בכלכליסט

בבניין המדובר מחזיק נחמה לפחות דירה אחת בקומה השלישית ודירה בקומת הגג. במסגרת הליך תמ"א 38 מוסיף הקבלן יחידות דיור לבניין ובתמורה משפץ את הדירות הקיימות בבניין עד לתנאים מסוימים. כך נעשית עסקה בה היזם רוכש מהדיירים את זכויות הבנייה ובתמורה מעניק להם שירותי חיזוק ותוספות.

שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן שלמה נחמה | צילום: אוראל כהן שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן

אותה עסקה פטורה ממס שבח (בגובה 25%) מזה עשור במטרה לעודד את היזמים ובעלי הדירות לחזק את דירותיהם מפני רעידות אדמה. אולם הפטור ממס ניתן רק על התוספות הבסיסיות כמו חיזוק הבניין, הרחבת יחידות הדיור הקיימות, עיצוב מחודש של המבנה, שיפוץ המבנה, התקנת מעלית, בניית מחסנים, הוספת מרפסות, הוספת חניות.

על הרחבות ושיפוצים מעבר לכך משולם מס של 25%, מה שגורר לא פעם מחלוקות מול רשות המסים בכל הנוגע לשווי השירותים הניתנים (שכן לא ניתן עליהם תשלום בכסף, אלא בסוג של ברטר).

לפי גורמים המעורבים בנושא, המחלוקת בין נחמה לרשות המסים נסובה בדיוק סביב סוגיה זו, כאשר גם בעלי הדירות האחרים בבניין עתרו נגד החלטות רשות המסים באותה סוגיה, כולם באמעות עורך הדין יוני כהן ממשרד עורכי הדין מאיר מזרחי.

זאת לא המחלוקת הראשונה בין רשות המסים לנחמה בנוגע למס שבח על נכסים שבבעלותו. בראשית 2016 פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה)הודיעה כי נשקלת העמדתו לדין, בכפוף לשימוע, בגין שימוש במרמה ותחבולה בכדי לקבל פטור ממס שבח מקרקעין עבור מכירת נכס בשווי עשרות מיליוני שקלים. לטענתם, שווי הטבת המס שקיבל היתה 2.5 מיליון שקל.

לפי החשדות, ב־2013 החזיק נחמה במעטפת דירת מגורים במגדל יוקרה במגדל רוטשילד 1 בתל אביב. מאחר שלא מדובר בדירת מגורים (אלא רק ב"מסגרת" של דירה) היא לא מזכה את מוכר הדירה בשיעורי מס שניתנו על דירת מגורים (אז היו נמוכים יותר).

הודעה שהעבירה הפרקליטות למעורבים העלתה את החשד כי לאחר משא ומתן עם רוכש פוטנציאלי וחתימה על הסכם תמורת 45 מיליון שקל, החלו נחמה ויתר המעורבים לשפץ את הדירה תוך ידיעה כי הרוכש יהרוס את השיפוץ לאחר שיקבל את הנכס לידיו.

בסופו של דבר באוקטובר 2016 הודיעה הפרקליטות לנחמה כי החליטה שלא להגיש נגדו כתב אישום לאחר שנערך השימוע, מחוסר ראיות מספיקות.

נחמה סירב להגיב לידיעה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
נשמע לא הוגן לשלם מס אם דירה לא נמכרה
לא יודע להגיד האם זה הוגן או לא לשלם מס על תוספות אקסטרא, אבל בהחלט לשלם במיידי על שיפוץ דירה מבלי שמכרת אותה וקיבלת כסף זה לא הוגן. תחשבו למשל על המקרה שלבן אדם אין כסף ורק יש לו הדירה שעברה תמא 38 והוא משלם עליה משכנתא. נראה לכם הגיוני לחייב אחד כזה במס שבח בגלל השיפוץ בלבד ללא שמכר? מאיפה בדיוק הוא ישיג את הכסף?
כ  |  20.03.19
4.
צרות עין רק בגלל שמדובר באדם אמיד ומוכר בישראל.
אין שום סיבה בעולם(!!) שרק בגלל שיש לו כסף, הוא יידרש לשלם את הכספים שדורשת רשות המיסים. אותה רשות המיסים שדרשה 2.5 מלש"ח על הדירה ברוטשילד 1, הפכה את עורה, והיום דורשת מס של דירת מגורים על דירות מעטפת ("נכס מקרקעין כללי") רק בגלל שמדובר במס גבוה יותר.
דודו  |  17.03.19
לכל התגובות