אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שקיפות? לא בלשכת עורכי הדין: הוטל חיסיון על הפרוטוקולים של ישיבות הוועד המרכזי צילום: ראובן קסטרו

שקיפות? לא בלשכת עורכי הדין: הוטל חיסיון על הפרוטוקולים של ישיבות הוועד המרכזי

אחרי חודשים בהם נמנע ראש הלשכה הזמני אבי חימי מלפרסם את הפרוטוקולים של הישיבות, נחשפה הסיבה: החלטה שהתקבלה בתקופת אפי נוה, להטיל עליהם חיסיון ולמנוע את פרסומם

30.05.2019, 13:23 | ענת רואה

בכירי לשכת עורכי הדין טוענים שהם בעד שקיפות, אך דיבורים לחוד ומעשים לחוד: לפני זמן קצר נמסרה הודעה לכל חברי הוועד המרכזי בלשכה, לפיה כל הפרוטוקולים של ישיבות הוועד המרכזי יהיו מעתה חסויים ולא יפורסמו. במקום זאת יפורסמו רק תמצית של החלטות שיתקבלו באותן הישיבות.

קראו עוד בכלכליסט

ההודעה, שהכתה בתדהמה כמה מחברי הועד המרכזי, פורסמה בסמוך לכך ש"כלכליסט" פנה לדוברת הלשכה ושאל מדוע מוסתרים הפרוטוקולים בחצי השנה האחרונה.

בעבר היה מקובל שמספר ימים לאחר כל ישיבת ועד מרכזי, מקבלים כל המשתתפים פרוטוקול של הישיבה ובו תמלול מלא של כל הנאמר בישיבה. התמלול נעשה על סמך הקלטה של הישיבות. לתמלולים הללו יש כמובן משמעות רבה ביכולת לעקוב אחר ההחלטות המתקבלות בלשכת עורכי הדין, בשיקולים המבססים אותם, ובעמדות השונות.

מאז שראש הלשכה הקודם עו"ד אפי נוה פרש מראשות הלשכה בינואר 2019 ובמקומו התמנה עו"ד אבי חימי כראש לשכה זמני עד לבחירות שיערכו בעוד כשלושה שבועות, לא פורסמו פרוטוקולים של ישיבות.

ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, צילום: עמית שעל ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה | צילום: עמית שעל ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, צילום: עמית שעל

מי שביקש לקבל לעיונו פרוטוקולים נענה בתירוצים שונים. למשל, ל"כלכליסט" נמסר בעבר שלא ניתן להפיץ את אחד הפרוטוקולים הרגישים שעסק במימון המאבק נגד המתמחים, מאחר שעו"ד נוה פרש מראשות הלשכה מבלי לחתום על הפרוטוקול ונטען כי כעת הוא לא מוכן לחתום וללא חתימתו לא ניתן להפיץ את הפרוטוקול.

החלטה של אפי נוה

אלא שכעת מסתבר שאת ההחלטה להסתיר את הפרוטוקולים לא קיבל חימי אלא מדובר בהחלטה מתקופה אפי נוה, שהוסתרה עד כה.

כך, לפי ההודעה שיצאה היום לחברי הועד המרכזי, ב-22 באוקטובר 2018 אימץ הוועד המרכזי, בהיותו הגוף המבצע של הלשכה את ההסדר הקבוע בתקנון עבודת הממשלה לגבי פרוטוקולים של ישיבות ובהתאם לכך הפרוטוקולים יופצו כשהם מתומצתים להחלטות בלבד.

משמעות הדברים היא שנוה ובכירי הלשכה שרצו מסיבות השמורות עמם כי לא ניתן יהיה עוד לעיין בפרוטוקולים, החליטו לאמץ נוהל שמתייחס להחלטות בישיבות ממשלה, שם מן הסתם נדונים נושאים רגישים שונים, מה שלא בהכרח תואם את התנהלות הלשכה כגוף ציבורי שאמור להקפיד על שקיפות.

להודעה על חיסיון הפרוטוקולים צורף פרוטוקול מתומצת מאותה ישיבה בה הוחלט להטיל חיסיון, אך לאור ההחלטה לא מופיע באותו פרוטוקול כל פירוט של הדיון שקדם להחלטה.

מדובר בישיבה שבה השתתפו אפי נוה, אורי קינן, יוסי ויצמן, רועי כהן, חוה מרצקי, אודי ברעם, שלומי וינברג, אורית סער ומטנס שאער. יתר חברי הועדה נעדרו מהישיבה.

באמצע הדיון העלה נוה על סדר היום את הנושא תחת כותרת "שונות" ומופיעה פסקה קצרה בה נכתב כי "הוחלט פה אחד" לאמץ את ההסדר הקבוע בתקנון עבודת הממשלה ולא לפרסם יותר פרוטוקולים. ההסדר הקיים נכתב יחול החל מהפרוטוקולים שטרם הופצו.

יש לציין כי לאחרונה הוגשה עתירה נגד לשכת עורכי הדין בדרישה לחשוף את אחד הפרוטוקולים של הועד המרכזי, בו התקבלה החלטה להקצות 2 מיליון שקל לקמפיין בעניין המתמחים. דיון בעתירה אמור להתקיים ביום ראשון הקרוב, כך שיתכן כי תזמון ההודעה בה נמסר שמאז אוקטובר 2018 יש חיסיון על הפרוטוקולים אינו מקרי. את העתירה הגיש עו"ד חיים שטנגר.

מלשכת עורכי הדין לא התקבלה תגובה.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
נמאס כבר מהלשכה המושחתת הזאת
הכל שם תאוות שלטון, תאוות בצע (קרבה למינויים, ועדות ועוד) וקומבינות מסריחות של אינטרסים אישיים. מי צריך את הדבר הזה? רוצים לפקח על מתמחים ולערוך להם בחינות הסמכה? משרד המשפטים יכול לעשות את זה ב-5% מתקציב הלשכה. כנ״ל לגבי העמדה לדין של עורכי דין. מה נותנת לנו הלשכה הזאת? סבסוד הצגות? יום כיף אחת לשנה? כנסים באילת כדי להתחכך עם שופטים? אולי הערך המוסף היחיד שלה הוא ימי עיון וגם לזה ניתן למצוא תחליף באמצעות הסנגוריה הציבורית (לפליליסטים) ומשרד המשפטים/משרדים אזרחיים (לאזרחיסטים).
עו״ד 20 שנה  |  05.06.19
לכל התגובות