אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה שעות לפני ההמראה באמת צריך להגיע לנמל התעופה? צילום: לונלי פלאנט

סודות החופשה

כמה שעות לפני ההמראה באמת צריך להגיע לנמל התעופה?

חוויית נמל התעופה כוללת מקדמי לחץ רבים, בראשם החשש מהחמצת הטיסה בשל עיכובים ובידוקים. כך תחליטו כמה מוקדם להגיע לשדה, אילו חגים ומועדים עלולים לתקוע אתכם באבטחה, היכן לקרוא על עיכובים צפויים ועוד

07.09.2019, 07:34 | ניצן סדן
חוויית הטיסה היא סימפטית במקרים רבים, יש שיאמרו אפילו מהנה. אך לעומתה, חוויית נמל התעופה היא שרשרת מיגרנות: תורים ועיכובים, בידוקים וסיבוכים, ביטולים והאמת שממש מבאס לעבור את כל זה, להגיע לדיוטי פרי המיוחל ולגלות שהוויסקי המפונפן שרציתם עולה יותר מבחנות המשקאות השכונתית. ומעל כל אלו מרחף הלחץ, הפחד לאחר לטיסה, להיתקע בטרמינל ולפספס יום שלם מהחופשה או גרוע מכך - מנסיעת עסקים. רבים נדרשו לסוגיית ההגעה לשדה, וניסו לנסח כלל, נוסחה שתצמצם את הלחץ עבור מי שיידבק בה. לדאבוני, אין נוסחה כזו, אך בלוגרים וכתבי תעופה הצליחו לנסח כמה טיפים כלליים.

קראו עוד בכלכליסט

מועדים לשמחה? מועדים לפורענות

בארצות הברית למשל, מומלץ להגיע לשדה שעתיים לפני ההמראה לטיסה מקומית ושלוש שעות לפני טיסה בינלאומית. ההמלצות באירופה דומות. אין פה חוקי אצבע; מי שלא שם לב למשל, למועדים מקומיים ספציפיים, עלול לפספס את הטיסה גם אם הגיע שלוש שעות וחצי לפניה.

תיירים בנתב"ג. את החגים שלנו אתם מכירים. מה עם החגים של תאילנד? , צילום: דני שדה תיירים בנתב"ג. את החגים שלנו אתם מכירים. מה עם החגים של תאילנד? | צילום: דני שדה תיירים בנתב"ג. את החגים שלנו אתם מכירים. מה עם החגים של תאילנד? , צילום: דני שדה

הכוונה היא לחגים בהם מספר הנוסעים עולה משמעותית, ואיתו גם הלחץ בשדה ופוטנציאל הבלאגן. במקרה שכזה, אל תתביישו להקדים בשעה נוספת את הגעתכם. באתר הזה תוכלו למצוא חגים ומועדים בכל מדינה; אם אחד נופל על ההמראה שלכם (או יום לפניו/אחריו), שווה לקחת בחשבון הקדמה. בן שלאפיג מבלוג התעופה One Mile at a Time המליץ להיערך למצב של הקדמה ולהסתכל עליו בצורה חיובית: "אל תפחדו להקדים, ואל תנסו לבוא ברגע האחרון. זה לא שווה את הלחץ לאורך כל צעד שתעשו בשדה, רק כדי שתוכלו להרוויח כמה דקות", אמר ל-Time.

מה קורה באבטחה? בידקו עם המאובטחים

עיכובי בידוק קורים כל הזמן, ולפעמים מתמשכים מעבר לסביר בשל התראות ורגישויות שונות. ישנן רשויות תעופה מקומיות שמאפשרות לכם להתעדכן בזמן אמת במצב העומס, למשל בארה"ב תציג לכם אפליקציית MyTSA דיווחי גולשים וזמני ביקורות.

מסלולי הבידוק הם נקודת תורפה לו"זית, צילום: שאטרסטוק מסלולי הבידוק הם נקודת תורפה לו"זית | צילום: שאטרסטוק מסלולי הבידוק הם נקודת תורפה לו"זית, צילום: שאטרסטוק

לא בכל מדינה תוכלו למצוא כזו, אבל יש פיתרון: היכנסו לפייסבוק כשעה לפני שתכננתם לצאת ומיצאו את העמוד של נמל התעופה הרלוונטי, או של רשות התעופה המקומית. אם משהו השתבש באבטחה, היו בטוחים שגולשים מקומיים כבר התנפלו על העמוד בטענות, ותוכלו להעריך שיתקיימו עיכובים ולצאת מוקדם יותר.

במקום לנחש, אפשר לשאול

לכל חברה יש עמוד פייסבוק, שלרוב מספק מענה מהיר יותר מכל שירות לקוחות אחר. נסו פשוט לפנות ולשאול אם צפוי איזה עומס בשדה ומתי כדאי להגיע. קחו בחשבון שבזמן שהעומס מתרחש, כנראה שיעדיפו להציג לכם תמונה של "הכל בסדר, רק תבוא", ולכן עדיף לבצע את הפנייה יום מראש. בנוסף, תוכלו להיעזר בחברות התעופה כדי לתכנן את המשימות שלכם בשדה עצמו, ולגזור כך זמנים. למשל, הצ'ק-אין; יש חברות תעופה שמאפשרות לבצע צ'ק אין רק 12 שעות לפני ההמראה, יש כאלה שגם 24. ביצוע צ'ק אין מראש יחסוך לכם זמן, ויקצר את הבלאגן בתור.

אולי היית צריך להגיע קודם, צילום: לונלי פלאנט אולי היית צריך להגיע קודם | צילום: לונלי פלאנט אולי היית צריך להגיע קודם, צילום: לונלי פלאנט

ואם יש לי רק תיק גב, וצ'ק אין עשיתי?

לפי אתר CNTraveler, במצב שכזה אפשר להגיע גם שעה וחצי לפני ההמראה, אם מדובר בטיסה מקומית. קצת קשה לי לעמוד מאחורי המלצה כזו; תמיד כדאי לקחת זמן אקסטרה, ולא ללכת על המינימום. זה שאתם הגעתם בלי צורך בהתעסקות, לא אומר שלא יווצרו צווארי בקבוק בנקודות בהן עוברים כל הנוסעים - ביקורת דרכונים, אבטחה וכו'. אל תמתינו לרגע האחרון.

ואם יש לי סידורים נוספים?

אישית, אני מציע להוסיף להערכת הזמנים חצי שעה לכל משימה שעקרונית, אמורה לקחת מקסימום כמה דקות. למה? משום שבנמל התעופה הכל מסתבך ומתעכב. למשל, אם צריך גם להחליף כסף בשדה, לפני הטיסה? תוספת חצי שעה. צריך גם למצוא איזה משהו ספציפי בדיוטי פרי כדי שבני הזוג לא יזעמו כשתשובו בידיים ריקות? חצי שעה. כן, גם אם תכננתם בכל מקרה לשוטט קצת בדיוטי.

בשורה התחתונה, הגעה מוקדמת לשדה יכולה לצמצם במידת מה את הלחץ שלכם, ובמקרה הכי גרוע - פשוט לתת לכם יותר זמן בדיוטי פרי לפני ההמראה. כמו כן, תמיד יכול להיווצר עיכוב בגלל מישהי שלא טרחה לשקול את המזוודה בבית ועתה סותמת את הדלפק, מישהו שעובר בגלאי המתכות שלוש פעמים ובכל פעם נזכר במשהו אחר שיש לו בכיס וכולי. היו תכליתיים ומחושבים כשאתם מתנהלים בשדה, וכולנו נהיה חשופים לפחות עיכובים.

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
אל על תפעיל מוניות לאומן, בניו יורק וסאן פרנסיקו משדה התעופה שיוכלו לתת להם אוכל ושתיה כשרה במונית
בשוק של עשרות מיליארדים בשנה לאל על משדה התעופה שנקרא אל על שאטל עם צבעי כחול לבן. עד למלון. וגם בחזרה לשדה התעופה. גם בישראל. בפטנט. אל על תשלוט במוניות גם בישראל וגם בנמל אילת. ותהיה אפלקציה שתיקרא El Al Shuttle ואל על תעצב את המוניות בצורה שתתאים לקהל החרדי שהוא הקהל העיקרי שלה. והו לא יסעו בשבת ויום טוב. ויותאמו עם הטיסות באפלקציה במונית לאנדרואיד הכשר של הנהג מונית. אל על צריכה לרכוב על הקהל החרדי כדאי להתחזק שכן החילונים מעדיפים את החברות הגרמניות והבריטי Airways ולואו קוסט. אחרת אל על תפשוט רגל תוך שנתיים עם תחילת המיתון הגדול. עם פרסומות. בקול חי וקול ברמה. ובפליירים בבתי כנסת למשל לאומן.
מנכ״ל אל על וApple  |  08.09.19
28.
ל-14
צ'ק אין זה ווידוא הגעה והקצאת מקום ישיבה במטוס. אם אין לך כבודה שאתה צריך לשלוח בבטן המטוס - למשל אתה טס רק עם תיק גב ולפעמים אפילו גם עם טרולי קטן (תלוי במדיניות חברות התעופה השונות וחובה לבדוק מראש!), ועשית צ'ק אין בבית והדפסת את הכרטיס (או שלחת לטלפון החכם), אז אתה הולך ישירות לבידוק הבטחוני. בארץ דוקא יש מערכת מאוד יעילה של סורקי דרכון ככה שאחרי שעברת את הבידוק אתה סורק את הדרכון (לוקח 10 שניות) ואתה כבר בדיוטי פרי. כבר יצא לי להיות בדיוטי פרי תוך 30 דקות מההגעה לשדה ואף קודם. מתי יש בעיות? א. אם יש לך מזוודה לשלוח - לא עוזר הצ'ק אין. אתה עדיין צריך לעמוד בתור הכי ארוך שהוא התור לדלפקי הצ'ק אין. ב. אם יש שדה עמוס אז אתה יכול לשרוף גם 20-30 דקות בבידוק הבטחוני. זה למשל קורה בחגים ובחופש הגדול. נ.ב. - אם הצלחת להצטמצם לתיק גב לנסיעות קצרות אז תחסוך זמן גם ביציאה מהשדה שכן לא תצטרך לחכות למזוודות, וגם בטיסה חזרה כמובן.
יאיר  |  08.09.19
27.
להלן זמני האמת
בתור נוסע ותיק שטס הרבה לכל העולם ובהנחה שאין לכם שום סידורים בשדה אלו הזמנים הממולצים: ישראל - גג שעתיים לפני הטיסה (אני לרוב מגיע 1:45 לפני), אם טסים באמצע השבוע ולא ביום ראשון (שבת בלילה לארה"ב) או בחגים אז גם שעה וחצי מספיקות בקלות טיסה מקומית בתוך אירופה או ארה"ב - שעה לאמיצים שעה וחצי ללחוצים טיסה לארץ מאירופה - שעתיים וחצי, מגרמניה אפילו יותר בגלל סידורי ביטחון מוגזמים וגייטים מרוחקים טיסה לארץ מארה"ב - שעתיים בשדות קטנים יחסית אפשר להגיע גם יותר קרוב לטיסה ובשדות גדולים ומבולגנים כמו החדש בטורקיה, מינכן או הגדולים בארה"ב אפשר להוסיף עוד 20 דק ליתר ביטחון אם יש לכם נוסע מתמיד ברמת גולד ומעלה אז מדלגים על רוב התורים בשדה וזה חכול לחסוך חצי שעה בקלות (אבל אם הגעתם לגולד אתם כבר יודעים את זה לבד...)
הנוסע המתמיד  |  08.09.19
לכל התגובות