אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שתי התכונות שמנכ"ל מיקרוסופט מחפש אצל כל מועמד לעבודה בחברה צילום: גטי

שתי התכונות שמנכ"ל מיקרוסופט מחפש אצל כל מועמד לעבודה בחברה

סאטיה נאדלה הביא את מיקרוסופט לשגשוג מחודש, מה שבא לידי ביטוי גם בגיוס עובדים חדשים. הוא הורה למנהלים בחברה לאתר בראיונות עבודה שני מאפיינים אותם הם מכנים "הצרכים של נאדלה"

15.09.2019, 18:11 | שירות כלכליסט

מיקרוסופט חזרה לשגשג תחת הנהגתו של המנכ"ל סאטיה נאדלה. השגשוג הזה בא לידי ביטוי גם בגל גיוסי עובדים. לפי מנהלים בכירים בחברה כשהם מראיינים עובדים פוטנציאלים הם מנסים לאתר מה שהם מכנים "הצרכים של נאדלה".

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בשתי תכונות פשוטות אך חשובות שנאדלה מחפש אצל מועמדים. הוא עצמו סיפר על כך בריאיון שהעניק לוול סטריט ג'ורנל ב-2015.

סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: יחצ סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט | צילום: יחצ סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: יחצ

1. האם הם יוצרים בהירות?

המועמד שמצליח לעורר בהירות ככל הנראה יבלוט מעל כל שאר המרואיינים. ישנן ארבע דרכים באמצעותן אפשר לחפש בהירות אצל מועמדים לעבודה:

בהירות המחשבה: האם המועמד ענה על השאלות שנשאלו בביטחון וברציונל פשוט שקל לעקוב אחריו?

בהירות בתקשורת: האם המועמד הצליח לבטא בצורה ברורה ומאורגנת את המחשבות שלו? על מנת להימנע מתשובה מבולבלת לשאלה בריאיון עבודה עדיף לעצור לרגע לפני שעונים ולחשוב לא רק על התגובה, אלא גם על האופן שבו תתמכו בתגובה. אימוץ זרם התודעה עד שמגיעים לפואנטה מוביל לרוב להיעדר בהירות.

בהירות הכוונה: ישנן לא מעט הסחות דעת בעת ריאיון עבודה, לכן חשוב להבהיר מה בדיוק אתם רוצים ומחפשים.

בהירות הסיפור: המרואיין מספר סיפור, את הסיפור שלו. לכן חשוב לוודא שהמראיין מקבל תמונה ברורה של מיהו אותו מועמד ומדוע הוא יתאים לתפקיד. עוזר לתרגל את הסיפור מבעוד מועד.

2. האם הם מייצרים אנרגיה?

אפשר לזהות בקלות אנשים המייצרים אנרגיה ואנשים השואבים אנרגיה. יצרני האנרגיה הם תוספת מעולה לכל צוות, שכן כולם אוהבים לעבוד איתם. מראיין יכול לגלות האם יושב לפניו יצרן אנרגיה בהתבסס על השאלות הבאות: האם אותו מועמד מדגים ניצוץ, סקרנות, דחיפות ומוטיבציה? (או בראשי תיבות – נסד"ם).

לא מדובר בכישורים שאפשר ללמוד, אלא במשהו שבא באופן טבעי. אם כי זה יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות, ולכן חשוב להראות שאתם בהחלט יודעים לייצר אנרגיה. כך למשל, גם אם אתם טיפוסים מופנמים אין סיבה שתנסו להתנהג כאילו אתם מוחצנים: האנרגיה לא חייבת להגיע בצורה כל כך בולטת. האנרגיה נוצרת בין השאר באמצעות שינויים בטון הקול, ביטויים קטנים ומכוונים של התלהבות ועל ידי מתן תשובות בהירות ורהוטות.

תגיות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
זה אחת הסיבות למה החלטתי להיות פרילנסר לפני כמה שנים.
כל הזמן אתה נופל על מנהלים שמביאים אג'נדה הזויה מאיזה ספר/סרט שהם ראו.. והכי עצוב זה שבדרך הם הורסים כל חלקה טובה שהייתה.. עבדתי באינטל מקוואלקום וב 3 סטארטאפים הספיק לי להבין שאפשר לעשות יותר כעצמאי וגם להיות עם המשפחה והילדים.
עמוס מהנדס תוכנה  |  22.09.19
45.
אי דיוקים משמעותיים בכתבה...
נדלה מאמין ביכולת לפתח תכונות כדבר מרכזי וחשוב יותר מיכולות מולדות. זה חלק משמעותי בתרבות הארגון שהוא הביא (Growth mind set, מבוסס על ספר בנושא). כלומר גישה של ללמוד ולהתפתח היא קריטית. בכתבה כתוב "אילו תכונות מולדות שלא ניתן לפתח" - מה שסותר את הערכים הבסיסיים של החברה... ופרט, מיקרוסופט מלמדת את המובילים הקיימים בחברה לייצר אנרגיה ובהירות. כמובן שמועמד בעל התכונות הנ"ל יתקבל בברכה - אבל הגישה היא ממש לא "זה מולד אין מה לעשות".
עובד מיקרוסופט  |  18.09.19
לכל התגובות