אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זהירות, גמלים לפניך: פיתוח ישראלי חדש יתריע מפני בעלי הדבשת המשוטטים בדרך צילום: שאטרסטוק

זהירות, גמלים לפניך: פיתוח ישראלי חדש יתריע מפני בעלי הדבשת המשוטטים בדרך

התנגשות עם גמלים הפכה עם השנים לגורם לא מבוטל של תאונות דרכים בדרום הארץ, כעת מיזם ישראלי חדש שנמצא בפיתוח מתקדם טוען שביכולתו לזהות ולהתריע מפניהם עוד בטרם המפגש בכביש או במסילת הרכבת

13.07.2020, 11:35 | איתמר זיגלמן
איימן אל סעיד ויואב לודמר, שני סטארט-אפיסטים ישראלים, החליטו למצוא פתרון לבעיית הגמלים המשוטטים לאורך כבישי הדרום. כיום הם משתתפים במאיץ "סטארט-אפ נגב" בו לוקחים חלק יהודים ובדואים על מנת להפוך את הרעיון שלהם למציאות.

קראו עוד בכלכליסט

כל מי שנוסע דרומה, בעיקר בדרך לאילת, לבטח נתקל בבעיית הגמלים המשוטטים בצידי הדרך הגורמים לתאונות קטלניות, בין אם במפגש עם רכבים או עם רכבות. לא פעם שמענו בחדשות על מחדלים שנגרמו מבעיית הגמלים בנגב ועד היום לא נמצא פתרון הולם לסוגייה. כיום כל גמל מסומן בצ'יפ שבאמצעותו ניתן לזהות מי הבעלים של אותו גמל במידה והתרחשה תאונה או הגמל אבד.

קונספט גמל לפניך. אפליקצייה זיהוי גמלים, צילום: באדיבות סטארט אפ נגב קונספט גמל לפניך. אפליקצייה זיהוי גמלים | צילום: באדיבות סטארט אפ נגב קונספט גמל לפניך. אפליקצייה זיהוי גמלים, צילום: באדיבות סטארט אפ נגב

קונספט: זיהוי גמלים על המפה , צילום: באדיבות סטארט אפ נגב קונספט: זיהוי גמלים על המפה | צילום: באדיבות סטארט אפ נגב קונספט: זיהוי גמלים על המפה , צילום: באדיבות סטארט אפ נגב

המיזם של איימן אל סעיד ויואב לודמר יוצר מערכת המבוססת על פריסה של תדר רדיו בכל רחבי הנגב. לכל גמל יתחבר קולר שנטען מאנרגיית השמש ומשדר את המיקום של הגמל. במידה והגמל יגיע כ-100 מטר מכביש ראשי, או פסי רכבת, משתמשי אפליקציות GPS יקבלו התראה אוטומטית, לדוגמא דרך אפליקציית ה"וויז", שגמל נמצא בציר התנועה שלהם. כך הנהג יהיה מודע לסכנה, ויוכל להאט ואף להתקשר למשטרה. הפרויקט נמצא בימים אלו בשלב פיתוח מתקדם ובתחילתו של פיילוט, במסגרתו תותקן כבר בשבועות הקרובים אנטנה בכניסה לרהט שתקלוט חיישנים למרחק של 9 קילומטרים.

איימן אל סעיד ממפתחי המיזם גמל לפניך איימן אל סעיד ממפתחי המיזם גמל לפניך איימן אל סעיד ממפתחי המיזם גמל לפניך

איימן אל סעיד, ממפתחי המיזם, סיפר: "המטרה של המיזם היא לתת כלי ניטור לחיות משק שמסתובבות בשטח על מנת למנוע תאונות דרכים, אבדות וקנסות בעקבות התאונות. אנחנו כאן כדי לשמור על חייהם של הגמלים ושל הנהגים ולקדם את המודעות לסכנות השונות הקיימות בכביש".

גדעון שביט, יו"ר עמותת מטע ויזם התכנית "סטארט אפ נגב" הוסיף: "מטרת המיזם היא לעודד ולקדם את בני הקהילה הבדואית מכל רחבי הנגב להצטרף לכלל יזמי ההייטק הישראלים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הפתרון מצויין, אבל רק כשלב שני לאחר מניעת שוטטות
השאלה אם אפשר לסמוך על וויז שתתריע תמיד בזמן אמת. הגמלים אומללים ואומללים יותר הן המשפחות שנהרגות מפגיעה בהם. האחריות צריכה להיות קודם כל של בעל הגמל, ורק אם הגמל ישתחרר, תהיה התראה לנוסעים בכביש. בכל גמלים צריך לדאוג שהגמלים שלו לא יתקרבו לכביש!
עומר  |  09.12.20
לכל התגובות