אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנבידיה חשפה מוצרים חדשים בתחום הענן והבינה המלאכותית; חלקם פותחו בישראל צילום: nvidia

אנבידיה חשפה מוצרים חדשים בתחום הענן והבינה המלאכותית; חלקם פותחו בישראל

ענקית השבבים והענן חשפה סדרה של מוצרים חדשים בתחומי הבינה המלאכותית, מרכזי הנתונים והעבודה מרחוק. בין היתר הציגה פלטפורמות לווידאו צ'ט מבוסס AI, מערכת עיצוב גרפי והנדסי ומחשבי על מבוססי ענן

05.10.2020, 17:11 | רפאל קאהאן
אנבידיה חשפה היום (ב') מספר חידושים שצפויים לקדם את החברה במספר תחומים בשנה הקרובה. בין החידושים שפותחו בין היתר במרכז המו''פ החברה בישראל (מלאנוקס לשעבר): מערכות עיבוד נתונים (DPU) עם תמיכה בפלטפורמת DOCA וארכיטקטורת תשתית מרכז-נתונים על שבב. מעבדים אלה מיועדים לאוטומציית מרכזי נתונים על ידי בינה מלאכותית, כשהרעיון הוא לאפשר לחברות וארגונים להמיר את תשתיות המחשבים שלהם למרכזי נתונים פרטיים או ציבוריים מבלי להזדקק למוצרים של ספקים שונים.

קראו עוד בכלכליסט

המושג בינה מלאכותית שלט בהכרזות של החברה והמוצר השני המעניין שהוצג הוא Maxine, פלטפורמת שיחות וידאו חדשה שמיועדת לפשט את התקשורת בצ'ט וידאו. זוהי פלטפורמת בינה מלאכותית המאפשרת למשל שיפור של הרזולוציה ללא צורך בהגדלת רוחב הפס של תשתיות התקשורת, בבית או במשרד. מעבר לשיפור התמונה, היא גם מאפשרת הבנת שפה, תמלול ותרגום בזמן אמת - וגם יישור מלאכותי של המבט, שאף פעם לא פונה למצלמה.

Maxine. פלטפורמת שיחות וידאו של אנבידיה, צילום: NVIDIA Maxine. פלטפורמת שיחות וידאו של אנבידיה | צילום: NVIDIA Maxine. פלטפורמת שיחות וידאו של אנבידיה, צילום: NVIDIA

עוד בתחום ה-AI החברה חשפה את ה-Jetson Nano 2GB, מעין מחשב AI זעיר שעולה כ-60 דולר ומיועד לסטודנטים, אנשי חינוך וחובבי טכנולוגיה. מדובר למעשה גם בערכת המפתחים, בשילוב עם הכשרה מקוונת והסמכה ללא עלות המיועד למשוך קהל חדש לתחום. תחום ה-AI סובל ממחסור ניכר בידיים עובדות. כמו שתחום הסייבר לא פעם נסמך על כוח אדם שהוסב מתחומים אחרים - גם כאן הרעיון הוא להנגיש את הטכנולוגיה לקהל הרחב כך שחסם הכניסה לתחום יירד בהדרגה. המחשב מיועד גם לקהל של מייקרים למשל. הוא מזכיר מאוד את היוזמה של אמזון שמפיצה ערכה דומה ובמחיר מעט יקר יותר.
המחשב הזעיר של אנבידיה Jetson Nano 2GB, צילום: NVIDIA המחשב הזעיר של אנבידיה Jetson Nano 2GB | צילום: NVIDIA המחשב הזעיר של אנבידיה Jetson Nano 2GB, צילום: NVIDIA

גם בתחום מחשוב העל חשף הואנג מספר מוצרים חדשים כמו פיתרון DGX SuperPODs לשוק הארגוני - המהווה מעין תשתית מחשבי על המבוססת על בינה מלאכותית. זו מאפשרת לארגונים להתקין ולהפעיל מחשבי-על במהירות רבה, לדבריו – תוך שבועות ספורים. הפתרון מבוסס על אשכולות מחשוב של בין 20 ל-140 מערכות נפרדות שכבר נפרשו; זאת ועוד, אנבידיה תבנה את מחשב העל הגדול והחזק ביותר בבריטניה, המיועד למטרות מחקר AI ופיתוח בתחום הרפואה.

מחשב הבינה המלאכותית של אנבידיה NVIDIA EGX, צילום: NVIDIA מחשב הבינה המלאכותית של אנבידיה NVIDIA EGX | צילום: NVIDIA מחשב הבינה המלאכותית של אנבידיה NVIDIA EGX, צילום: NVIDIA

אגב אמזון, אנבידיה ושירות הענן שלה - AWS - הכריזו היום שפלטפורמת ה-XR מבוססת הענן של אנבידיה תהיה זמינה בענן של אמזון, ותאפשר למשתמשים גישה לסטרימינג באיכות הגבוהה ביותר להתקני מציאות מוגברת או מדומה. עוד בתחום העיצוב היא הציגה את מעבדי Ampere המיועדים למעצבים מקצועיים ומאפשרים להם לעבוד מרחוק מול מערכות ענן. הרעיון הוא לחסוך הפעלה של מחשבים חזקים ויקרים ופשוט להתחבר אליהם מרחוק. יתרון לא קטן בימים של עבודה מהבית. במקביל היא הודיעה על השקת גרסת בטא פתוחה לפלטפורמת ה-Omnivers שלה, שתאפשר למעצבים לשתף פעולה בזמן אמיתי מבתיהם המפוזרים ברחבי העולם.

מדובר על פלטפורמת הדמיה ועבודה קבוצתית שממזגת בין העולם הפיזי לוירטואלי ויוצרת בזמן אמת מציאות עם תכונות פוטו-ריאליסטיות. בפלטפורמה משתמשים עשרות מיליוני מעצבים, ארכיטקטים ויוצרי תוכן ברחבי העולם. כעת, האפשרות נפתחות בפניהם עוד יותר והם יוכלו לשתף פעולה וליצור גם בעידן של ריחוק חברתי. באמצעות הפלטפורמה, צוותים מרוחקים יכולים לשתף פעולה בצורה סימולטנית בפרויקטים - כמו אדריכלים המתמקדים בתכנון מבנים תלת ממדיים, אנימטורים המתמקדים בסצנות תלת מימד ומהנדסים המשתפים פעולה ברכבים אוטונומיים.

תגיות