מסכמים שנה במכירות משחקים ל-PC: אלו הכותרים שהכניסו הכי הרבה כסף
הטבלה השנתית של Steam, חנות שחולשת על כ-70% ממכירות המשחקים הדיגיטליות למחשבים אישיים, היא תמונת מצב של הדרך להצלחה בגיימינג. מצד אחד כותרי ענק בתקציבים של מיליונים ואיכויות הפקה הוליוודיות, מצד שני צוותים קטנים שמוציאים להיטים פשוטים וממכרים
Steam (סטים), חנות המשחקים הדיגיטלית הגדולה ביותר למחשבים האישיים, שיחררה הבוקר טבלה המסכמת את השנה החולפת, ובעיקר את רשימת המשחקים שהכניסו הכי הרבה כסף. סטים מחזיקה בכ-70% משוק משחקי ה-PC, כך שרשימה זו נותנת תמונה יחסית מלאה, עם היעדרות אחת בולטת ומשמעותית: הלהיט חסר התקדים פורטנייט, השייך לחברת Epic, שמפעילה חנות דיגיטלית משלה שמהווה תחרות גדולה יותר ויותר לסטים מאז השקתה ב-2018.
עוד מגיימריסט
בראש הטבלה, במשחקים הנכללים בקטגוריית "פלטינום", מופיעים כמה שמות שונים בתכלית זה לצד זה. ביחד, הם מהווים תקציר מוצלח של הפיצול של תעשיית הגיימינג ב-2020. למשל, המערבון Red Dead Redemption 2, הכותר האחרון של חברת רוקסטאר מפתחת סדרת Grand Theft Auto. זהו משחק גדול, ארוך, בתקציב של מאות מיליוני דולרים, שמאות אנשים עבדו עליו במשך שנים רבות. לצדו ניצב משחק האינדי Among Us, שאותו פיתח צוות של שלושה אנשים בלבד, והפך השנה ללהיט ענק כשנתיים לאחר צאתו. אחד נמכר בכ-60 דולר – השני ב-4 דולר.
לא חסר להם גם מן המשותף – בשני המקרים ניתן להעריך שחלק לא מבוטל מהרווחים הגיע לאו דווקא מרכישת המשחק אלא מרכישת תוספות, שידרוגים ושינויים קוסמטיים לדמויות. RDR2 הושק לפני שנתיים, וחלקים גדולים מההכנסות שלו כיום מגיעים מגרסת האונליין שלו. Among Us הוא משחק אונליין בלבד, וכמעט כל ההכנסות שלו מגיעות ממכירות בתוך המשחק.
שני המשחקים האלה הם דוגמאות מושלמות לשני המסלולים הבולטים לכסף גדול בגיימינג: או ממשחק יוקרתי שעולה בהתאם - מה שמכונה בתעשייה AAA - או ממשחק זעיר וזול יחסית להפקה, הכובש מיליוני שחקנים, מה שמכונה "אינדי".
רשימת משחקי ה"פלטינום" - ובאותה מידה גם רשימות הזהב, הכסף והארד - מלמדת על אורך החיים של משחקים כיום. לצד כמה להיטים חדשים, שמות רבים ברשימות האלו נכללים בהן כבר פעם החמישית, ולמעשה לא יצאו ממנה מעולם. בראש הרשימה נמצאים Grand Theft Auto 5 ו-DOTA 2 שיצאו לאור ב-2013, לצד Counterstrike: Global Offensive שהושק עוד ב-2012. גם Rainbow Six Siege ו-PUBG נמצאים בראש הרשימה זו שנה הרביעית.
גם הלהיט-שבר הכלי Cyberpunk 2077 נכנס לקטגורית ה"פלטינום", לאחר שמכר 8 מיליון עותקים בהזמנות מראש בלבד. עוד לא עבר חודש מאז שהמשחק יצא לאור, ובכל זאת מה שהופך את הכניסה שלו לראש הרשימה למרשימה עוד יותר היא העובדה שהוא אחד משני המשחקים היחידים בה שלא כוללים שום רכישות תוך-משחקיות, כאשר השני הוא DOOM Eternal.
תגובה אחת לכתיבת תגובה