אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוקספייס שוקלת מיזוג עם SPAC לפי 1.5 מיליארד דולר

טוקספייס שוקלת מיזוג עם SPAC לפי 1.5 מיליארד דולר

החברה שייסדו רוני ואורן פרנק, לחיבור אונליין בין מטופל לפסיכולוג, רוצה להיות ציבורית דרך חברת צ'ק פתוח. המהלך צפוי להזרים לה 200 מיליון דולר

13.01.2021, 07:35 | חזי שטרנליכט

קדחת ההנפקות בוול סטריט עשויה לייצר בקרוב כניסה של יוניקורן נוסף עם שורשים ישראליים לבורסה. חברת טוקספייס (Talkspace), שהקימו בני הזוג רוני ואורן פרנק, בוחנת להפוך לציבורית באמצעות מיזוג לתוך חברת צ'ק פתוח (SPAC - Special Purpose Acquisition Company), שהקים בנקאי מוול סטריט. את הפרטים אישרו ל"כלכליסט" גורמים המקורבים לחברה. טוקספייס מציעה שירות של פסיכולוגים באמצעות אתר אינטרנט ואפליקציה. החברה מקשרת בין הגולשים לפסיכולוגים, ואף מציעה טכנולוגיה מתקדמת, שמנתחת שינויים בדפוס השיחה של המטופלים. 

קראו עוד בכלכליסט

עד כה גייסה 106 מיליון דולר

לפי בלומברג, טוקספייס בוחנת מיזוג ל־SPAC בשם האדסון אקזקיוטיב אינווסטמנט קורפ (סימול בנאסד"ק HEC). המהלך אמור להזרים לטוקספייס 200 מיליון דולר ולהכניסה לגוף ממוזג ששוויו צפוי לעמוד על כ־1.5 מיליארד דולר.בין הגיוסים האחרונים של טוקספייס, שעליהם דווח בתקשורת, מוזכר גיוס של 50 מיליון דולר במאי 2019, הרביעי במספר, שהשלים את היקף הגיוסים עד לאותה עת ל־106 מיליון דולר.

הנפקות חברות צ'ק פתוח, SPAC, נהפכו לקדחת בוול סטריט, והן עדות לביקוש הלוהט לעסקאות מצד אחד ולנזילות המוגברת מצד שני. במקרים מסוימים, כמו זה שבוחנת טוקספייס, מדובר בשער כניסה של חברות טכנולוגיות במתכונת מזורזת לבורסה. בשנת 2020 היו 248 הנפקות של חברות SPAC בהיקף משוער של 83 מיליארד דולר - פי שישה לעומת 2019, שבה נרשמו 59 הנפקות שגייסו 13.6 מיליארד דולר במודל זה.

SPAC היא חברה מיוחדת למטרות רכישה - חברה ציבורית, שמנפיקה את עצמה בבורסה, כאשר כספי הגיוס מיועדים למטרת השקעה עתידית, כמו רכישת פעילות קיימת או חברות אחרות. את חברת האדסון הקים והנפיק דאג ברונשטיין, אחד הבנקאים הבכירים בוול סטריט ומי שכיהן כסמנכ"ל הכספים של ג'יי.פי מורגן. ברונשטיין הקים את הגוף המיוחד, שתכליתו לקבל כספי משקיעים לצורך ביצוע השקעות, ביוני 2020, אז גייס עבורו 414 מיליון דולר.

עם פתיחת המסחר בוול סטריט אתמול קפצה מניית האדסון ב־3.9%, ושווי השוק שגילם מחיר זה טיפס ל־606 מיליון דולר. כלומר, השווי של החברה, אף שטרם רכשה פעילות משמעותית, כבר טיפס ביותר מ־46% לעומת היקף הגיוס הכספי שביצעה בקיץ האחרון.

מודל ה־SPAC קורץ לעוד חברות טכנולוגיה. כך, למשל, בדצמבר האחרון דווח ב"כלכליסט" כי ענקית הפרסום האינטרנטי, טאבולה הישראלית, המנוהלת בידי אדם סינגולדה, בוחנת מיזוג לתוך SPAC לפי שווי משוער של 3-2.5 מיליארד דולר.

ה־SPAC באותה עסקה הוא ION Accquisition corp 1, שגייס בתחילת אוקטובר האחרון 260 מיליון דולר בוול סטריט, והוא מנוהל בידי גלעד שני, ובתפקיד היו"ר יונתן קולבר. חברת טאבולה מציעה המלצות גלישה באתרי האינטרנט ומציגה תוצאות של "ברחבי הרשת" או "מומלץ עבורך" עבור המפרסמים דרכה. חברה אחרת ששוקלת מהלך כזה היא חברת eToro, ש"כלכליסט" דיווח בסוף דצמבר כי היא בוחנת מיזוג לתוך SPAC לפי שווי של 5 מיליארד דולר.

הביקוש גבר במשבר

טוקספייס, שהוקמה ב־2012, זוכה כיום לפריחה, כך לפי ההערכות, שכן מדובר בגוף פרטי שאינו מדווח על ביצועיו העסקיים. מגפת הקורונה, שהגבירה את מצבי הלחץ הנפשי, יצרה ביקוש לשירותי החברה. באתר ובאפלקיציה מוצעים שירותים של אלפי פסיכולוגים, ועם המטופלים הבולטים נמנים השחיין האולימפי מייקל פלפס והזמרת דמי לובאטו, שאף הוכרזה בספטמבר האחרון כ־Mental Health Spokesperson (דוברת בריאות הנפש) של החברה.

בין הגופים שהשקיעו עד כה בטוקספייס נמצאות הקרנות פירסטיים, שהיתה בין ראשוני המשקיעים, קרן רבולושן גרות', ספארק קפיטל, קומרה קפיטל, נורווסט ונצ'ר פרטנרס וקומפאונד ונצ'רס. באוגוסט האחרון פרסם "הניו יורק טיימס" תחקיר על טוקספייס, שבו נטען כי באפליקציה של החברה התפשטה, לכאורה, תופעה של ביקורות חיוביות פיקטיביות על מטפלים. כמו כן, נמתחה ביקורת על האפשרות של צ'אט עם מטפלים. בתחקיר התראיין עובד לשעבר מניו יורק, ריקארדו לורי, שסיפר כי הסכים לכך שבכירים בחברה - ובהם המייסדת רוני פרנק - יקריאו את תמלילי הטיפול שלו, תוך הבטחה שזהותו לא תיחשף - הבטחה שהופרה, לדבריו.

תגובת טוקספייס לא התקבלה.

בורסת נאסד"ק , צילום: בלומברג בורסת נאסד"ק | צילום: בלומברג בורסת נאסד"ק , צילום: בלומברג

תגיות