בלעדי לכלכליסט
רב בריח מקדמת הנפקה בת"א לפי שווי של 800 מיליון שקל
יצרנית הדלתות והמנעולים הוותיקה כבר עשתה סיבוב בבורסה בשנות ה־90 וסיימה אותו בכינוס נכסים. תחת הבעלות של שמואל דונרשטיין (80%) החברה הרחיבה את הייצור וביצעה רכישות בדרך ליעד הכנסות של 1.5 מיליארד שקל עד 2026
חברת תעשייה ותיקה מצטרפת לגל ההנפקות בבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הדלתות והמנעולים רב בריח מקדמת הנפקה בבורסה ברבעון השני של השנה, וכי היא מכוונת לשווי של 800-700 מיליון שקל. רוסאריו קפיטל חיתום צפוי להוביל את ההנפקה.
קראו עוד בכלכליסט
רב בריח נשלטת על ידי שמואל דונרשטיין (80%) ובעל המניות השני בגודלו בה הוא פועלים שוקי הון, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים. בשנת 2015, תחת ניהולו של עומר קרייזל, השקיעה פועלים שוקי הון 50 מיליון שקל ברכישת 20% ממניות רב בריח. השקעה זו שילשה את עצמה בינתיים, ומי שייהנה ממנה הוא המחליף של קרייזל, קובי שלום, במידה והבנק יחליט לבצע אקזיט חלקי בהנפקה.
חברת רב בריח נוסדה ב־1973 על ידי אברהם בחרי, צעיר שהיה אז בן 27 ועבד בחנות מנעולים. הוא נקרא לבית לקוחה שביקשה להתקין ארבעה מנעולים בדלת, אחד בכל צד, כדי למנוע פריצות. בחרי וידידו משה דולב ייצרו את המנעול הראשון, שנועל מארבעה כיוונים וכיום מורכב במיליוני דלתות בארץ.
רב בריח הונפקה בשנת 1990 לפי שווי של 30 מיליון דולר, לאחר השקעה של דסק"ש בה. ב־2001 פרש בחרי מהחברה והותיר אותה בשליטתו של אחיו אורי (65%). תחת אורי הגיעה החברה לכינוס נכסים ב־2008 בשל חובות של 170 מיליון שקל, ואז רכש אותה דונרשטיין, שמזוהה עמה היום.
דונרשטיין הקים את חברת דלתות העץ אופן גלרי ב־2001, ולאחר שלוש שנים רכש את מפעלי עץ כרמיאל ומיזג בין החברות. ב־2008 דונרשטיין רכש את רב בריח בתום הליך ממושך ולאחר שהחברה היתה נתונה להקפאת הליכים למשך חמישה חודשים.
הבנקים הנושים, לאומי, מזרחי טפחות והבינלאומי, פתחו בהליכי כינוס ומינו לה כמנהלים מיוחדים את עורכי הדין רונן מטרי (ממשרד מטרי מאירי) ודן פרידמן (ממשרד פרידמן יונגר). בחסות בית המשפט נערכה התמחרות בין דונרשטיין לבין קבוצת פנדור, אולם זו האחרונה פרשה מההתמחרות, ודונרשטיין נותר מציע יחידי ורכש את החברה תמורת 88.5 מיליון שקל.
מאז הוא ביסס את פעילות החברה והרחיב את היצור שלה באזור התעשייה הדרומי באשקלון. כיום החברה מעסיקה 1,000 עובדים ולה שישה מפעלים, ו עם מוצרים שנמכרים ב־6 מדינות. דונרשטיין הצהיר בעבר כי יש בכוונתו להמשיך ולפתח את תשתיות הייצור באזור, באופן שיאפשר את קליטתם של מאות עובדים חדשים. דונרשטיין הכריז כי שאיפתו היא להביא את החברה למחזור הכנסות של 1.5 מיליארד שקל עד 2026.
דונרשטיין התמודד לפני שנה על תפקיד נשיא ארגון התעשיינים אבל הפסיד במרוץ.
בשנים האחרונות ביצעה רב בריח כמה רכישות. האחרונה שבהן היתה בחודש שעבר, כשרכשה את מלוא הבעלות בחברת נוריאלי, מהגדולות בענף לייצור ואספקת ציוד לקבלני שלד, תמורת כ־50 מיליון שקל. החברה הנרכשת שהקימה לפני כמה שנים מפעל בגודל 6,500 מ"ר באריאל ומעסיקה כ־100 עובדים, תתרום למחזור של רב בריח 100 מיליון שקל בשנה. במסגרת פעילותה, נוריאלי מוכרת ומשכירה מגוון רחב של ציוד מקצועי לבנייה עבור פרויקטים בארץ ובחו"ל, בהם פיגומים, רשתות הגנה ומעקות בטיחות, רגלי תמיכה, ארגזי פסולת ודודי בטון.