אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחסני תאורה מקדמת הנפקה בבורסת תל אביב צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מחסני תאורה מקדמת הנפקה בבורסת תל אביב

בעלי הרשת נרי ואיציק חיימוב כבר פגשו חתמים ומתכוונים להנפיק ברבעון השני לפי שווי 350 מיליון שקל. נראה שכ־80 מיליון שקל מהגיוס יהיו בהצעת מכר, והיתרה לתוך החברה לטובת סניפים חדשים

14.01.2021, 06:53 | גולן חזני

גל ההנפקות שפוקד את בורסת תל אביב מביא לאחוזת בית לא רק חברות טכנולוגיה ואנרגיה ירוקה, אלא גם חברות תעשיה מסורתית וקמעונאות. לכלכליסט נודע כי רשת מחסני תאורה מקדמת הנפקה לפי שווי של 350 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הרשת כבר נפגשה עם חתמים ומתכוונת להנפיק ברבעון השני של 2021 על בסיס הדו"חות השנתיים של 2020.

הרשת הגדולה בארץ למוצרי תאורה נוסדה ומצויה בבעלות נרי ואיציק חיימוב, שהקימו אותה ב־1998. ברשת 48 סניפים בפריסה ארצית מאילת בדרום ועד קריית שמונה בצפון. נראה כי חלק מהגיוס, בהיקף של כ־80 מיליון שקל, יהיה בהצעת מכר, ויתרת כספי הגיוס יוזרמו פנימה אל תוך החברה לצורך פתיחת סניפים נוספים. 

איציק חיימוב. נבדקה הנפקה ב־2002 איציק חיימוב. נבדקה הנפקה ב־2002 איציק חיימוב. נבדקה הנפקה ב־2002

חברה־בת המוכרת גם לרשות הפלסטינית

כבר בשנת 2002 קידמה הרשת הנפקה בבורסה, ובאותם ימים ניסתה לעשות זאת לפי שווי של 25 מיליון דולר — כרבע מהשווי היום. אז מנתה הרשת 12 חנויות, והכנסותיה השנתיות הסתכמו ב־70 מיליון שקל עם רווח לפני מס של 10 מיליון שקל.

הרשת התרחבה מאז, והיקף הכנסותיה ב־2020 מוערך בכ־350 מיליון שקל, הרווח התפעולי תזרימי (EBITDA) בכ־35 מיליון שקל והרווח הנקי אחרי מס יותר מ-20 מיליון שקל. גודלה של חנות ממוצעת ברשת מחסני תאורה הוא כ־300 מ"ר.

מחסני תאורה מחזיקה, בין היתר, בחברה־הבת פאן־טוז, המתמחה בשיווק והפצת מוצרי תאורה מגוונים — כולל כמה דגמים הנמכרים גם בסניפיה שלה — לחנויות פרטיות ברחבי הארץ ולרשות הפלסטינית. פאן־טוז היתה, למעשה, הגלגול הראשון של מחסני תאורה, ועסקה ביבוא ושיווק. החנות הראשונה של מחסני תאורה נפתחה בראשון לציון.

ב־2002 רכשה הרשת את המתחרה, מטאור, שמנתה חמישה סניפים, תמורת 6.5 מיליון שקל, והכוונה היתה להפוך את הרשת הנרכשת לכזו שפונה לפלח לקוחות היוקרה. הרעיון לא צלח, והסניפים הוסבו לסניפים רגילים של מחסני תאורה, שרכשה מאוחר יותר גם את רשת דגן תאורה תמורת 2.3 מיליון שקל.

איציק חיימוב מקורב לגדעון סער, והוא אחד מאנשי העסקים שסייעו לסער להקים את מפלגתו החדשה — התקווה החדשה.

נראה כי רשתות הקמעונאות עוקבות מקרוב אחרי השווי שאליו הגיעה רשת מקס סטוק, שמוכרת מוצרים לבית. מקס סטוק, שהונפקה לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל בספטמבר האחרון — מכפיל של 25 על הרווח הנקי — עלתה מאז בכ־20% ונסחרת היום בשווי של 2.03 מיליארד שקל.

הסיבה העיקרית לעלייה הדרמטיתבמניה קשורה למגפת הקורונה. להבדיל מהסגר הראשון, בתקופת הפסח, הרי שבסגר השני, שהחל בספטמבר, הצליחה הרשת להתחמק מהחובה לסגור את סניפיה, והותירה אותם פתוחים. התוצאה היתה שבחודשי הסגר ספגו חנויות המקס סטוק חלק ניכר מהביקושים בשוק. הדבר התבטא היטב בתוצאות החברה ברבעון השלישי, שהתפרסמו בסוף נובמבר.

מכירות הרשת, המונה 50 סניפים, צמחו ברבעון השלישי ב־24.6% לסכום של 262 מיליון שקל, והרווח הנקי זינק ב־30.9% לסכום של 26.1 מיליון שקל. שווי מקס סטוק משקף מכפיל של 23.5 על הרווח הנקי.

סניף של מחסני תאורה. הרעיון לפתוח חנויות יוקרה לא צלח , צילום: אוראל כהן סניף של מחסני תאורה. הרעיון לפתוח חנויות יוקרה לא צלח | צילום: אוראל כהן סניף של מחסני תאורה. הרעיון לפתוח חנויות יוקרה לא צלח , צילום: אוראל כהן

המכירות אונליין צברו תאוצה במשבר הקורונה

מחסני תאורה היא רשת שונה מעט ומתרכזת בתחום אחד. בנוסף, היא גם מוכרת את דגמי המנורות שלה אונליין, ורשמה מאז תחילת משבר הקורונה עלייה משמעותית בהיקף המכירות באמצעות האתר שלה. עם זאת, מרבית הצרכנים מעדיפים עדיין, כשמדובר בתאורה, לרכוש את גופי התאורה בחנויות, אחרי שבחנו מקרוב של המוצר.

אתמול נחשף בכלכליסט כי חברת רב בריח, בשליטת שמואל דונרשטיין, מקדמת הנפקה בבורסה לפי שווי של 800 מיליון שקל.

תגיות