אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק לאומי במגעים לרכישת 20% מחברת האבטחה צוות 3 צילום: אורן דאי

בלעדי לכלכליסט

בנק לאומי במגעים לרכישת 20% מחברת האבטחה צוות 3

לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי, צפויה להשקיע 60-65 מיליון שקל ברכישת המניות, לפי שווי חברה של 300-325 מיליון שקל. בעקבות הצלחת קרן פימי עם המתחרה G1, לאומי פרטנרס צפויה להכין את צוות 3 להנפקה בתוך שנה־שנתיים

28.04.2021, 06:57 | גולן חזני

בנק לאומי מאמין בעסקי האבטחה. ל"כלכליסט" נודע כי הבנק, באמצעות לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות שלו, מנהל מגעים מתקדמים להשקעה של 60‑65 מיליון שקל ברכישת 20% ממניות חברת האבטחה צוות 3.

קראו עוד בכלכליסט

העסקה משקפת שווי של כ־300‑325 מיליון שקל לחברה שהקים הבעלים, ניר גלבוע, עם אביו, תא"ל במיל' יורם גלבוע ז"ל, לפני 30 שנה. הקבוצה, אחת מחמש חברות האבטחה הגדולות בארץ, מעסיקה 6,500 עובדים ומעניקה שירותים בפריסה ארצית בתחומי שירותי המוקד, מערכות המיגון, האבטחה והניקיון.

אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס, צילום: אורן דאי אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס | צילום: אורן דאי אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס, צילום: אורן דאי

החברה משרתת כ־50 אלף לקוחות ברחבי הארץ. לקוחות החברה באים ממגוון רחב של מגזרים במשק, הייטק, פיננסים, חינוך, אנרגיה, רשויות מקומיות, תעשיה וגופים ביטחוניים, וכמובן שגם לקוחות פרטיים, שמשתמשים בשירותי המוקד של הקבוצה. 4,000 מעובדי החברה הם מאבטחים. לחברה חמישה סניפים ברחבי הארץ באזורים שונים.

מחיר הכניסה של לאומי נראה על פניו נוח, אם קנה המידה להשוואה הוא חברת האבטחה G1 הבורסאית שבשליטת קרן פימי.

G1 נסחרת בשווי 540 מיליון שקל, כשהכנסותיה השנתיות עמדו ב־2020 על 821 מיליון שקל. ההכנסות השנתיות של צוות 3 מוערכות ב־600 מיליון שקל. הרווח הנקי של G1 עמד ב־2020 על 39 מיליון שקל, ואילו של צוות 3 מוערך ב־35-32 מיליון שקל. G1 משרתת כ־60 אלף לקוחות לעומת כ־50 אלף לקוחות של צוות 3, כאמור. מכפיל הרווח המוערך של צוות 3 לפי העסקה המתרקמת הוא כ־9.3 לעומת מכפיל רווח של 13.4 ל־G1.

עיון בדו"חות G1 מציג רווחיות גבוהה יחסית בתחום המוקדים והטכנולוגיה. שם נמצא גם פוטנציאל ההתרחבות והצמיחה של צוות 3. החברה השקיעה לאורך השנים מיליוני שקלים בטכנולוגיה ובחברות סטארט־אפ בתחום האבטחה והביטחון.

בנוסף, צוות 3 ביצעה לאורך השנים כמה רכישות של חברות שהרחיבו את פעילותה. ב־2006 רכשה את חברת שמירה כהלכה, הפעילה במגזר הדתי, ב־2012 רכשה את פלג מערכות אש, וב־2014 את מוקד 101, שמספקת מערכות אזעקה ואבטחה לבתים ועסקים, מצלמות ומערכות טמ"ס (טלוויזיה במעגל סגור), גלאים וחיישנים למערכות אזעקה.

שלוש הרכישות שהקפיצו את צוות 3 כיתה

שלוש הרכישות הגדולות ביותר של צוות 3 נעשו במהלך החודשים מרץ־אפריל 2019, בסכום כולל של 60 מיליון שקל, מה שלמעשה הקפיץ אותה כיתה. החברה רכשה מחברת כפיר את הבעלות על חברת האבטחה קבוצת ארזי תמורת 32 מיליון שקל.

קבוצת ארזי פועלת בעיקר בבאר שבע. היא מעסיקה כ־1,000 עובדים, כולל עובדים על בסיס שעתי, ולקוחותיה הם בתחום מערכות האזעקה, התקנה של מצלמות אבטחה וגילוי אש ועשן, ומערכות מתח נמוך מאוד לביטחון ובטיחות.

ישי דוידי מייסד קרן פימי, צילום: יונתן בלום ישי דוידי מייסד קרן פימי | צילום: יונתן בלום ישי דוידי מייסד קרן פימי, צילום: יונתן בלום

שתי רכישות נוספות היו של ז'אן אבטחה ושל השליטה בחברת נירטל. ז'אן אבטחה, שהיתה בבעלות ניסים ומשה ז'אן, מורכבת מכמה חברות שמיזגה בשנתיים האחרונות, שצוות 3 ניסתה לרכוש אותן בעצמה.

משפחת ז'אן מכרה את החברה אחרי שהחליטה לצאת מתחום האבטחה האזרחית. החברות שמיזגה הן חאש, שפעילה באשקלון; מוקד גת, שפעילת בקריית גת; א.שמש, מאזור קריית מלאכי ובאר טוביה; וגלבוע און ליין, מאזור עפולה. בנוסף, רכשה כאמור צוות 3 את השליטה בחברת אבטחת הטיולים נירטל מידיו של ניר שאול.

התחום שבו צוות 3 פעילה נחשב בשנים האחרונות מוטה רגולציה. הרגולציה על הענף היא, בין השאר, מצד משרד התמ"ת, בכל הקשור לדיני עבודה, שכר ותנאים סוציאליים, והחוק להגברת האכיפה ומניעת מכרזי הפסד.

רגולציה נוספת היא מצד המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל, בכל הקשור לנוהלי עבודה, גיוס מאבטחים, הכשרה ורענון מאבטחים.

לאומי פרטנרס: עסקאות ב־2 מיליארד שקל בשנתיים

לאומי פרטנרס, המנוהלת בידי אבי אורטל, היא זרוע ההשקעות של בנק לאומי. בשנתיים האחרונות ביצעה החברה עסקאות בכ־2 מיליארד שקל.

לאחרונה נכנסה לאומי פרטנרס, יחד עם קרן קיסטון, לעסקה של רכישת השליטה (65%) בחברת האנרגיה המתחדשת סאנפלאואר תמורת 218 מיליון שקל. שליש מהסכום מהווה את חלקה של לאומי פרטנרס בעסקה.

סביר להניח שלאומי פרטנרס תכין את צוות 3 להנפקה, שעשויה לצאת לדרך בשנה־שנתיים הקרובות, בניסיון לשחזר את הרווחים של קרן פימי שרכשה את השליטה ב־G1. פימי נכנסה להשקעה ב־G1 כשרכשה אותה מידי G4S הבינלאומית ב־2017 תמורת 400 מיליון שקל.

בסוף 2018 פימי הנפיקה את G1 לפי שווי של כ־450 מיליון שקל. היא מכרה בסוף 2020 16% ממניות החברה תמורת 85 מיליון שקל ומחזיקה כיום ב־50.2% ממניותיה. פימי רשמה רווח של כ־283 מיליון שקל על רכישת G1, הנובעים משווי אחזקתה כיום, לצד סך הדיבידנדים שקיבלה מהחברה ומימושי אחזקתה.

לאומי פרטנרס צפויה להרוויח השנה מאות מיליוני שקלים באקזיטים מחברות טכנולוגיה שהתמזגו לספאקים בנאסד"ק, כמו איירונסורס וסלברייט, ובנוסף מהנפקות של חברות כמו ריטיילורס, וגדות מסופים שהשליטה בה תימכר, ואחרי שהנפיקה את מימון ישיר סופרגז ומקס סטוק.

לאומי פרטנרס סיימה את 2020 ברווח של 106 מיליון שקל, לעומת 141 מיליון שקל ב־2019 ו־174 מיליון שקל ב־2018. הסיבה לקיטון היא מחיקות חשבונאיות שבוצעו בחלק מחברות הפורטפוליו, וכן בשל היעדר מימושים מהותיים. 

תגיות