אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביג ומגה אור ממזגות באופן מלא את פעילות האנרגיה המתחדשת שלהן מימין: חי גאליס, מנכ"ל ביג מרכזים מסחריים, וצחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור | אוראל כהן ורד פיצ'רסקי

בלעדי

ביג ומגה אור ממזגות באופן מלא את פעילות האנרגיה המתחדשת שלהן

במסגרת המיזוג, החברות, שכבר כיום מקיימות פעילות משותפת בתחום, צפויות להשתמש בנדל"ן העתידי שיבנו לצורך הקמת גגות סולריים וכן להרחיב את הפעילות לתחומי אנרגיה מתחדשת חדשים

03.04.2022, 07:04 | גולן חזני

ביג ומגה אור ממזגות באופן מלא את פעילות האנרגיה המתחדשת שלהן, כך נודע ל"כלכליסט". כבר כיום יש לביג שבבעלות האחים נפתלי ולמגה אור שבבעלות צחי נחמיאס פעילות מסוימת משותפת בתחום האנרגיה מתחדשת, אך שני הצדדים מחזיקים גם בפעילויות נפרדות באותו תחום. במסגרת המיזוג, החברות צפויות להשתמש בנדל"ן העתידי שיבנו לצורך הקמת גגות סולריים וכן להרחיב את הפעילות לתחומי אנרגיה מתחדשת חדשים.

קראו עוד בכלכליסט:



מגה אור מחזיקה כיום כ־7.1% מקבוצת ביג ו־12.4% מאפי נכסים, חברה־בת של ביג. המיזוג עשוי להוות עבור שתי החברות מנוע צמיחה נוסף בשוק שהולך וצומח.

בדצמבר האחרון הודיעה ביג על הקמת 17 טורבינות רוח על קרקע במחוז בראילה שברומניה, בהשקעה של 109 מיליון יורו. הכסף למהלך מגיע ממכירת נכסים בארה"ב. הפרויקט כולל טורבינות בהספק של כ־6 מגה־ואט כל אחת, וצפוי לייצר כ־320 ג'יגה־ואט עם השלמתו.

בדו"ח הכספי השנתי שפרסמה לאחרונה ביג היא כתבה כוונתה להרחיב את פעילות האנרגיה המתחדשת בישראל ואירופה, בין היתר באמצעות שימוש במערכות פוטו־וולטאיות על גגות מרכזי הקניות שלה"החברה פועלת לארגון מחדש של נכסי האנרגיה שברשותה על ידי הקמת חברה ייעודית שתרכז את הפעילות בתחום" ואף רמזו כי "החברה בוחנת הכנסת שותף אסטרטגי בדרך של מיזוג נכסי האנרגיה שברשותו לחברה הייעודית". כוונה זו לבצע מיזוג אסטרטגי, הנחשפת כאן לראשונה, היא כאמור עם חברת מגה אור.

מימין: חי גאליס, מנכ"ל ביג מרכזים מסחריים, וצחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור, אוראל כהן ורד פיצ מימין: חי גאליס, מנכ"ל ביג מרכזים מסחריים, וצחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור | אוראל כהן ורד פיצ'רסקי מימין: חי גאליס, מנכ"ל ביג מרכזים מסחריים, וצחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור, אוראל כהן ורד פיצ


מנכ"ל ביג חי גאליס אף התבטא לאחרונה בנושא ואמר כי זרוע האנרגיה המתחדשת של ביג תהפוך משמעותית. לדבריו, כיום לביג יש פעילות צנועה בתחום עם הספק פרויקטים של 14.5 מגה־ואט, בעוד 1.6 מגה־ואט ממתינים לחיבור.

"אנחנו מבקשים לבנות חברת אנרגיה משמעותית שתחזיק בפרויקטים טובים. הכוונה היא לא לבנות גגות פוטו־וולטאיים על מבנים של ביג, כי את זה עשינו לפני 5 ו־10 שנים. אנחנו עובדים קשה ליזום פרויקטים משמעותיים, של אנרגיה סולארית ורוח. זה שוק ענק שאנחנו יכולים לקחת בו חלק, אבל הוא עסק של גדולים - מספרים גדולים וחברות גדולות, בדיוק כמו בנדל"ן המניב".

המיזוג בתחום האנרגיה המתחדשת מגיע על רקע דו"חות שנתיים טובים שפרסמו שתי החברות, כאשר מגה אור, שלה 24 מרכזים מסחריים מניבים, ו־23 מרכזי ניהול, תעשייה ולוגיסטיקה סיימה את 2021 עם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 730 מליון שקל, לעומת 330 מיליון שקל ב־2020. ביג, שמחזיקה כיום ב־84 נכסים מסחריים בישראל, בארה"ב ובסרביה, וכן בשליטה (66.4%) בחברת הנדל"ן המניב אפי נכסים סיימה את 2021 עם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של יותר ממילארד שקל לעומת הפסד של 9 מיליון שקל ב־2020.






תגיות