אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסק־עמינח: "המתווה לא כלל שום ויתור ברמה האישית לדנקנר" צילום: עמית שעל

רוסק־עמינח: "המתווה לא כלל שום ויתור ברמה האישית לדנקנר"

אתמול התקיים מפגש ראשון של מנכ"לית לאומי עם חברי הדרג הניהולי הרחב, לאחר שהבנק הודיע ביום שישי האחרון על נסיגתו מהסדר החוב עם גנדן של דנקנר. יו"ר דירקטוריון לאומי: "אני משוכנע שנצא מחוזקים מהסיטואציה הנוכחית"

22.04.2013, 07:03 | שניר הנדלר

"חשוב לי שתדעו, מתווה ההסדר, שכלל לא הגיע לידי חתימה, היה עם גנדן ועם משקיע שהזרים והתכוון להזרים כסף לחברה. המתווה לא כלל שום ויתור ברמה האישית למר דנקנר. חד־משמעית לא", כך אמרה אתמול מנכ"לית לאומי רקפת רוסק־עמינח בכנס השנתי שערך הבנק למנהליו בגני התערוכה. מדובר במפגש ראשון של רוסק־עמינח עם חברי הדרג הניהולי הרחב,לאחר שהבנק הודיע ביום שישי האחרון כי לנוכח ההתפתחויות האחרונות סביב עסקת אלשטיין־גנדן הוא מעריך שאפסו הסיכויים להתממשותה, ולכן נסוג מהסדר החוב מול גנדן.

קראו עוד בכלכליסט

להתפשר או לחכות האלטרנטיבות של לאומי אילו אלשטיין היה מזרים כסף לאי.די.בי אחזקות ולא לגנדן, ייתכן שהחברות הציבוריות היו שורדות משה גורלילכתבה המלאה

רוסק־עמינח נימקה את ההחלטה ואמרה: "הבנו שבסיטואציה שנוצרה אפסו הסיכויים להסדר, שהיה תלוי באוסף של הסדרים נוספים במערכת הבנקאית ובשוק ההון, ולכן הוא בעצם לא קיים". גנדן חבה ללאומי 450 מיליון שקל; על פי מתווה ההסדר המקורי, הבנק הסכים למחול לה על חוב של 150 מיליון שקל. סכום דומה היתה גנדן אמורה להעביר ללאומי במזומן, ואת היתרה ביקשה לפרוס על פני 6–8 שנים. לאומי כבר מחק בספריו את מלוא החוב לגנדן (450 מיליון שקל), כך שכל סכום שהוא היה מצליח להשיב מהחברה היה מתווסף לרווח הנקי שלו.

נוחי דנקנר ורקפת רוסק עמינח (ארכיון), צילום: אלירן אביטל נוחי דנקנר ורקפת רוסק עמינח (ארכיון) | צילום: אלירן אביטל נוחי דנקנר ורקפת רוסק עמינח (ארכיון), צילום: אלירן אביטל

לרוב לאומי עורך את הכנס בסמוך לפרסום הדו"חות השנתיים, אך מאחר שהשנה הם פורסמו קרוב לחופשת הפסח נאלץ הבנק לדחות אותו. זה הכנס הראשון שמנהלת רוסק־עמינח מאז כניסתה לתפקיד המנכ"לית במאי האחרון, ונכחו בו כ־2,000 מעובדי הבנק.

רצף האירועים שפקדו את בנק לאומי בשבוע שעבר והביקורת שהופנתה כלפיו וכלפי העומדת בראשו על דרך הקצאת האשראי הביאו את רוסק־עמינח להתייחס לנושא: "לפני שנים השכיל בנק לאומי לשדרג את מדיניות האשראי שלו, וכך צמצם במידה ניכרת חשיפה ללווים הגדולים במשק, כפי שניתן לראות בצורה ברורה מאוד בדו"חות הכספיים של הבנק".

אחד הקריטריונים למדידת איכות האשראי של הבנק הוא היחס בין סך האשראי הבעייתי לאחר הפרשה להפסדי אשראי לבין היקף האשראי לציבור. יחס זה בבנק לאומי נמוך יחסית - 5.1%. לשם השוואה, בבנק הפועלים יחס זה הוא 5.4%. גורם זה מקנה יתרון ללאומי, ואם לא יחריף מצב המשק, ברבעונים הקרובים הוא צפוי להמשיך לרשום הוצאות בגין הפסדי אשראי הנמוכות מאלה של הפועלים.

גם יו"ר דירקטוריון לאומי התייחס בכנס לביקורת שהופנתה כלפי הבנק. "אנחנו חווים בימים האחרונים גל של פרסומים שאינם קלים בעינינו", אמר ברודט. "חשוב לי מאוד שתדעו שכל החלטה שמתקבלת בלאומי, מתקבלת מתוך מחשבה מעמיקה, באופן מקצועי ובראיית טובת הבנק, לקוחותיו, עובדיו ובעלי המניות שלו. דירקטוריון הבנק שותף לתהליך קבלת ההחלטות ומגבה באופן מלא את פעולות ההנהלה והמנכ״ל הראשי. אני משוכנע שנצא מחוזקים מהסיטואציה הנוכחית", סיכם ברודט.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אם אין ויתור של הבנק, למה הבנק ביטל את ההסדר עם נוחי?
התנהלות לא רצינית של הבנק. הבעייה בבנק לאומי כמו בהרבה מערכות אצלנו שאנשים בינוניים מנהלים את העסק, מקבלים משכורות עתק ולא באמת מבינים מה הם עושים. גם במקרה הזה היה מספיק זמן לבנק לאומי לאחר מתן ההלוואה, לשים לב להידרדרות באידיבי ולדרוש עיבוי הבטחונות. הנקודה היא שכשנתנו את ההלוואה, זה היה בסדר כי אחזקות היתה שווה הרבה יותר. עכשיו ההלוואה לא שווה כלום, אבל בדרך מישהו היה צריך לראות מה קורה ולעשות מעשה. בכל מיקרה לאחר שבנק מגיע לסיכום עקרוני, אסור לא להפר אותו(זה חלק מהאמון שצריך להיות בינינו לבין כל אחד שעושים איתו עסק).
אבי  |  22.04.13