אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: הפנטגון שוקל לבטל את התוכנית לבניית מטוס הקרב F-35 צילום: בלומברג

דיווח: הפנטגון שוקל לבטל את התוכנית לבניית מטוס הקרב F-35

מדובר בתוכנית בשווי 391 מיליארד דולר, שעשויה להתבטל במסגרת הקיצוצים התקציביים; ישראל היא בין המדינות שצפויות לרכוש את המטוסים ולהשתתף בפיתוחם

02.08.2013, 12:28 | בלומברג

ביטול התכנית בשווי 391.2 מיליארד דולר לבניית מטוס הקרב F-35 של לוקהיד מרטין נכלל בקרב אפשרויות שפירט הפנטגון בסקירה האסטרטגית שלה תוכניות שייאלץ לוותר עליהן במידה שיחוייב לקיצוצים בתקציב, כך לפי מקורבים למשרד ההגנה האמריקאי.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריהם, תכנית מטוסי הקרב F-35 נכללה ברשימת הביטולים הפוטנציאליים בתדריכים שנערכו ב-31 ביולי על ידי משרד ההגנה. עם זאת, שר ההגנה צ'אק הייגל לא מנה את ביטול התוכנית בקרב האפשרויות שהוא עצמו פירט באותו היום במסיבת העיתונאים. הייגל הסביר בקווים כלליים תוצאות של סקירה שהזמין לבחינת אלטרנטיבות במידה שהצבא יצטרך להמשיך בקיצוץ של 50 מיליארד דולר בשנה, במסגרת הקיצוצים האוטומטיים שנכפו על הממשל. הייגל טען כי הפנטגון יצטרך ככל הנראה לבחור בין "כוח קטן בהרבה" ו"פגרה" של עשור ממודרניזציה של פיתוח מערכות נשק וטכנולוגיות.

מטוס ה-F-35. הפרויקט יבוטל?, צילום: בלומברג מטוס ה-F-35. הפרויקט יבוטל? | צילום: בלומברג מטוס ה-F-35. הפרויקט יבוטל?, צילום: בלומברג

"חשוב להדגיש בסקירה זו זיהינו החלטות אפשריות שנאלץ לקבל במסגרת תרחישים עתידיים", מסר דובר הפנטגון ג'ורג' ליטל, "כל טענה שאנחנו מתרחקים מתכניות מודרניזציה מרכזית - אינה נכונה".

ייצור ה-F-35 הוא תכנית הנשק היקרה ביותר של הפנטגון, ומחירה נאמד כאמור על 391.2 מיליארד דולר עבור צי של 2,443 מטוסים. כרבע מהמטוסים המתוכננים לייצור יירכשו על ידי מדינות אחרות. ב-2006 חתמו נורבגיה, קנדה, בריטניה, אוסטרליה, טורקיה, איטליה, דנמרק וארה"ב על הסכם שיתוף פעולה לייצור המטוס, בעוד שישראל ויפן חתמו על הסכם במסגרתו ירכשו וישתתפו בפיתוח.

תגיות