אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יש לסייע לבנקים באירופה ולקבוע מכשירי חילוץ בהקדם האפשרי" צילום: אי פי אי

אירופה במשבר

"יש לסייע לבנקים באירופה ולקבוע מכשירי חילוץ בהקדם האפשרי"

יו"ר הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי, הדגיש כי הנושים יצטרכו לשאת בנטל חילוץ או סגירה של בנקים ביבשת שנקלעו למשבר. נגיד הבנק האוסטרי: "עלינו להביא בחשבון את האפשרות של קיפאון ממושך"

23.11.2013, 19:59 | סוכנויות הידיעות

ראשי הבנק האירופי המרכזי הדגישו בקונגרס הבנקאות האירופי שנערך אתמול (ו') בפרנקפורט כי שיעורי הריבית חייבים להישאר נמוכים, וזאת כדי לאפשר לכלכלת היבשת את התמיכה אשר לה היא זקוקה, על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".

קראו עוד בכלכליסט

"חשוב להבין כי שיעורי הריבית נמוכים משום שהכלכלה חלשה", אמר יו"ר הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי. בתוך כך, דראגי קרא ליישום מהיר של חוקי חילוץ כדי לגרום לנושים לשאת בנטל חילוץ או סגירה של בנקים בגוש היורו שייקלעו למשבר. הוא אף דחק בבנקים לנצל את חלון ההזדמנויות לקראת פרסום תוצאות מבחני הלחץ בהמשך השנה, כדי להגדיל את בסיס ההון. עם זאת, דראגי הדגיש כי קיים צורך באמצעי ביטחון אירופיים כוללניים.

אוואלד נוותני, יו"ר הבנק המרכזי של אוסטריה, וכן כמה מבין חברי מועצת הבנק האירופי אמרו בסוף השבוע כי מנקודת מבט היסטורית שיעורי הריבית "נמוכים מאוד". עם זאת, נוותני הזהיר מפני העלאה מהירה מדי של הריבית בתקופה של חולשה כלכלית. "יש להביא בחשבון את האפשרות שאנחנו נמצאים בפני תקופה ארוכה של קיפאון", אמר נוותני במהלך פורום מקביל שערך הבנק המרכזי של צרפת בפריז ביום שישי.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

הדברים הללו מרמזים כי קובעי המדיניות בבנקי אירופה מחויבים באופן בלתי מתפשר לאישוש אירופה מהמשבר החמור ביותר שפקד אותה בעשורים האחרונים באמצעות הלוואות נגישות. זאת גם ברקע חששות מפי אנליסטים כי ריבית נמוכה תביא לחוסר יציבות עתידית. הבנק האירופי המרכזי הפתיע את השווקים הפיננסיים ב־7 בנובמבר כאשר חתך את ריבית הבסיס מ־0.5% ל־0.25%. הבנק המרכזי ציין כי קיימת סכנה של אינפלציה נמוכה ממושכת וכי מטרת הורדת הריבית היתה לקצר את התקופה הזו.

הפעילות העסקית בגוש היורו הואטה בנובמבר, כך לפי נתוני מרקיט שפורסמו ביום חמישי. ביטחון הצרכנים ירד לראשונה זה שנה.

לפי דראגי, שיעורי הריבית המהותיים לחוסכים לטווח רחוק - היינו הריבית על אג"ח גרמניות ארוכות טווח - אינם קשורים ישירות למדיניות הבנק המרכזי, כי אם משקפים זרימת הון לגרמניה הנחשבת ל"מפלט בטוח". ברקע הביקורת שדראגי והבנק המרכזי ספגו בגרמניה מאז הורדת הריבית, דראגי הדגיש כי מועצת הבנק מקבלת החלטות בהתבסס על האינטרסים של גוש היורו ולא של מדינות פרטניות.

תגיות