אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"שהצבועים ילכו 'להתמנגל'. אני עסוק מדי" -  האמת על פוליטיקה ארגונית צילום: בלומברג

"שהצבועים ילכו 'להתמנגל'. אני עסוק מדי" - האמת על פוליטיקה ארגונית

יש עובדים חרוצים ומוצלחים שנשארים מאחור כשמגיעה העת לקידום רק בגלל שהם לא יודעים לשחק את המשחק. קבלו 5 אמונות שגויות בקשר לפוליטיקה משרדית שעלולות לפגוע בקריירה שלכם

10.08.2014, 14:14 | שירות כלכליסט
יש לא מעט עובדים חרוצים ומוצלחים ששואפים להתקדם, אך נכשלים פעם אחר פעם. הם משקיעים את כל האנרגיה שלהם בעבודה, אך לא מצליחים לטפח את מערכת היחסים הנכונה עם אותם האנשים שיכולים לסלול את דרכם לפסגה. שוב ושוב הם רואים כיצד מתעלמים מהם לטובת קידום עובד אחר שמשקיע פחות בעבודה ויותר בטיפוח קשרים. אם הסיפור הזה נשמע לכם מוכר, אז תפסיקו להאשים אחרים על כך שהם לא מזהים את הגאונות שלכם, והפנו אצבע מאשימה כלפי עצמכם. לא משנה באיזה סוג עבודה אתם עובדים או מה האווירה במשרד, בין אם מדובר בארגון שמעריך תוצאות או בחברה שמעודדת מראית עין, הפוליטיקה המשרדית רלוונטית בכל קידום או שיחת משוב.

קראו עוד בכלכליסט

רוב אסגהאר, מחבר הספר "מנהיגות היא גיהינום" (Leadership Is Hell), מסביר במאמר שפרסם בפורבס כי כיום רווחות 5 אמונות שגויות בקשר לפוליטיקה המשרדית, שיכולות להאט או אפילו לפגום בקריירות של אנשים חרוצים ונבונים.

1. "שהצבועים ילכו 'להתמנגל'. אני עסוק מדי":

הבעיה היא שהעבודה שאתם תעשו תעזור למישהו אחר לזכות בקידום. אם אתם מוותרים באופן עקבי על אירועים של המשרד או ארוחות צהריים משותפות "כדי להספיק לעבוד", אתם עובדים רק על עצמכם. אף אחד לא יזכור את ההישגים שלכם, בעיקר מכיוון שהם צוחקים ונהנים עם שאר העובדים. בני האדם הם יצורים חברתיים, לכן חייבים להציג כישורים חברתיים במטרה להתקדם בסולם התאגידי.

2. "אני מעדיף לעבוד עם קבוצת האנשים הטובה/המוכשרת/השפויה בחברה":

ברית מצומצמת במשרד היא אסטרטגיה מסוכנת ונוטה לשינויים שעשויה להתנקם בכם. עדיף לכם להתחבר במשרד עם כולם ברמה זהה. צריך לפתח משמעת כדי להיות נחמדים במידה שווה לכולם, ולא להתחבר מדי עם קבוצה אחת, באופן שתרחיק אחרים שעשויים להיות חשובים לצמיחה שלכם.

כולם מרכלים. גם אתם. , צילום: שאטרסטוק כולם מרכלים. גם אתם. | צילום: שאטרסטוק כולם מרכלים. גם אתם. , צילום: שאטרסטוק

 

3. "אני לא מרכל":

אין סיכוי. כולם מרכלים, וזה לא בהכרח דבר רע. מחקר של אוניברסיטת סטנפורד מ-2014 מצא שרכילות משרדית היא הדרך שבה העובדים לומדים לזהות ולנטרל בריונים ולמנוע מאחרים לנצל אותם. יתרה מכך, מחקר מ-2012 של אוניברסיטת ברקלי גילה שרכילות עוזרת להפחית לחץ ולזהות סכנות. עדיף כמובן לא לרכל בצורה מוגזמת, אבל אל תצפו שיתגמלו אתכם על כך שאתם מגלמים את דמות הקדוש שלעולם לא משתף במידע על אנשים והדינאמיקה במשרד.

4. "אני לוקח את זה אישית":

כולנו בני אדם. כלומר בכולנו יש טוב, אנוכיות, חוסר ביטחון ואמפטיה. אל תנסו לנתח את המניעים של אנשים אחרים ואל תפרשנו את ההתנהגות שלהם. הם בתמורה יעריכו אתכם יותר על כך שהשארתם את הדרמה הפנימית שלכם בבית.

5. "לא הספקתי לענות להודעות שלכם כי הייתי נורא עמוס":

 לאף אחד לא איכפת כמה אתם עמוסים, הם רק רוצים שתענו בקצרה שקיבלתם את המייל שלהם. לכם זה אולי נראה כמו דוגמה נוספת למקצועיות שלכם, אבל מבחינתם זהו רק סימן לזלזול או עצלות.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ניתוח מעניין שקראתי פעם: העשירונים בסיכון הם 1, 8 ו-9
אם נחלק את העובדים לעשרה עשירונים מבחינה המקצועיות והיעילות שלהם (10 הכי יעיל, 1 הכי פחות), הרי שבניגוד למה שמקובל לחשוב, אלה שבסכנת פיטורין הם לא תמיד הפחות מוצלחים. הסבר: הנהלה בכירה בדרך כלל מכירה את עשירונים 1 (הלא יוצלחים בעליל - ובדרך כלל גם אלה שגורמים נזק בנוסף לזה שאינם מביאים תועלת) ו-10 - הסופר סטארים. כל השאר נראים לה כמו ערבוביה של עובדים זהים פחות או יותר. העובדים, לעומת זאת, יודעים בצורה די מדויקת מי נמצא איפה. לפיכך: בעשירון 1 ההנהלה בדרך כלל תטפל בסוף. בעשירון 10 אי אפשר לגעת. לעומת זאת עשירונים 8 ו-9 מאיימים על שאר העובדים בלי לקבל נראות מספקת בהנהלה הבכירה. לכן שאר העובדים יעשו הכל כדי "ללכלך" עליהם ולגרום להם להראות כלא יוצלחים בעיני ההנהלה הבכירה - מה שיעמיד אותם בסכנת פיטורין, בדיוק כמו עשירון 1. מוסר השכל: אם אתם לא בטוחים שאתם סופר סטארים, תזהרו לא להתאמץ יותר מדי - גם תוותרו על שעות הפנאי והבריאות שלכם, וגם תסכנו את מקום העבודה שלכם. ראו הוזהרתם. אגב, האמור לעיל מתייחס, כמובן, למקומות עבודה יעילים יחסית - מקומות עבודה מושחתים או בשליטת וועדים יכולים, כמובן, לקדם דווקא את עשירון 1, ולדחוק החוצה את עשירון 10.
יואל , ירושלים  |  10.08.14
7.
כמה נורא להיות שכיר
לפחות במקומות כמו ניו יורק, לונדון, גם אם אתה שכיר בדרג מנהל ביניים אתה יכול להתעשר מזה, בישראל אתה יוצא דוש רציני וגם נשאר עני. ישראל מדינה שבנויה היום לטובתם של יזמים / מנהלים בכירים / יועצים בכירים ומקומבנים של הממשלה. כל היתר ישרתו אותם עד אחרי הפנסיה.
דניאל תל אביב  |  10.08.14
לכל התגובות