אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש נציב: השופט דוד רוזן מונה לנציב הביקורת על הפרקליטות צילום: אוראל כהן

יש נציב: השופט דוד רוזן מונה לנציב הביקורת על הפרקליטות

רוזן משמש שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב מזה 12 שנים; יש לציין כי לפני בחירתו, השרה שקד פנתה למספר רב של מועמדים שסירבו, או לא יכלו למלא את התפקיד בשל ניגוד עניינים

12.08.2016, 09:09 | משה גורלי

שרת המשפטים איילת שקד מינתה את שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן לנציב הביקורת על הפרקליטות. ההחלטה, לפי החוק החדש, התקבלה בהסכמת השר לביטחון פנים גלעד ארדן והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ונעשתה לאחר התייעצות עם נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור.

קראו עוד בכלכליסט

רוזן, נכתב בהודעת השרה על המינוי הוא "בעל ניסיון עשיר ומגוון כפרקליט, כסניגור, כמבקר וכשופט מקצועי וחרוץ, שעושה הכל להגיע לחקר האמת ללא מורא". פסקי הדין שרוזן התפרסם בהם היו זיכוי נאשמי הדסק הרוסי באישומי הלבנת ההון בסניף הירקון של בנק הפועלים, הרשעת הנאשמים בפרשת הולילנד ובראשם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט והרשעת אנשי העסקים ג'קי בן-זקן ואיתן אלדר בהרצת מניות.

רוזן (בן 66) מכהן כשופט בית המשפט המחוזי בתל אביב החל משנת 2004. בעשור לפני כן כיהן כשופט בית שלום. עד לכהונתו כשופט שימש רוזן כפרקליט מחוז מרכז בצה"ל, כסנגור הצבאי הראשי וכראש המחלקה המשפטית בנציבות קבילות החיילים. רוזן בוגר תואר במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, ובוגר תואר בכלכלה וסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית.

שרת המשפטים איילת שקד אמרה בעקבות המינוי: "אני גאה במינויו של השופט רוזן לתפקיד. עובדי פרקליטות המדינה עושים עבודה קשה למען המדינה ולמען הוצאת הצדק לאור. עם זאת, אין גוף שאינו זקוק לביקורת בונה שתשדרג את עבודתו עוד יותר. עמדותיו של השופט רוזן יזכו למשקל ציבורי רב ויהנו מאמון הן של הציבור הרחב והן של הפרקליטות והמשטרה".

עם זאת, צריך לציין, שלפני בחירת רוזן פנתה השרה למספר רב של מועמדים שסירבו לקבל עליהם את התפקיד. בנוסף, היו לשרה מועמדים מועדפים יותר כדבורה ברלינר וישעיהו שנלר (שנבחר בידי ועדת האיתור ופרש) שמועמדותם נפלה בגלל קרובי משפחה שמכהנים בפרקליטות. רוזן הוא אולי הוא הבחירה הנכונה, אבל הוא בהחלט לא היה הבחירה הראשונה והמועדפת לתפקיד.

צריך לזכור שלאחר פיצול התפקיד, הוצאה מידי רוזן הביקורת המערכתית ונותרה הביקורת הפרטנית שעיקרה תלונות על התנהלות הפרקליט הבודד. גםם ביקורת זו הוגבלה - היא אינה כוללת ביקורת על שיקול דעת וכפופה במקרים מסויימים לשיקול דעת היועץ המשפטי לממשלה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לא ברור למה גרסטל התפטרה .היא הרי כנשיאה
לא ברור למה גרסטל התפטרה .היא הרי כנשיאה לשעבר ברמה של שופט ביהמ"ש העליון.לרוזן נרמז כנראה כי לא ימונה לעליון אז הנציב הוא כמו מינוי לעליון .לאור פרשת הולילנד מאחלים לרוזן הצלחה .אלה שבעליון, יכולים ללמוד ממנו איך לא יוצרים סחבת.יש בעליון כאלה שמכהנים שם שהם קטנים לידו .
Puzzle  |  27.08.16
13.
מעניין איך הפרקליטות תתמודד עם המינוי, השופט רוזן
מעניין איך הפרקליטות תתמודד עם המינוי, השופט רוזן לא יסכים לקבל את היחס שקיבלה הילה גרסטל מהפרקליטות. יש להניח שכל הפרקליטים שניסו להליך אימים על הילה גרסטל יחשבו פעמיים לפני שהם יוצאים על השופט רוזן; הוא לא יצא פרייר.
Planet  |  13.08.16
12.
ברכות על המינוי הראוי המקצועי והמתאים. איחולים לשופט
ברכות על המינוי הראוי המקצועי והמתאים. איחולים לשופט רוזן על התפקיד החדש . התפור על פי מידותיו. חיוניות הביקורת על התביעה הכללית - פלילית ואזרחית - איננה צריכה עוד הסברים. אין לי ספק , על יסוד היכרותי עם השופט רוזן בתפקידו כראש המחלקה המשפטית בנציבות תלונות חיילים תחת פיקודו של האלוף דני מט , אליו הועברה לחקירה עתירתי נגד הרמטכל אהוד ברק על שיבוץ חיילי מילואים ללא הכשרה צבאית לפעילות תחת אש , שהוא יגבר על מגבלות התפקיד ויידע להוציא מתחת ידיו דוחות שיטלטלו את מערכת התביעה עד שתחזור למושכלות ראשונים של שמירה זהירה וקפדנית על זכויות האדם בכלל ועל זכויות האדם במשפט בפרט.  בשבת הזו יהיו רבים שיגיעו אל בתי הכנסת כדי להתפלל ולבקש את הצלחתו של השופט רוזן בתפקידו זה. לטובתו ולתפארת מדינת ישראל.  להערכתי , אם יש מישהו שבכוחו ובאישיותו יכול להשיב עטרה למקומה , הוא השופט רוזן. כמותו יש מעטים ואילו היו מקימים במשרד המשפטים יחידה עצמאית של ה- 'בלתי משוחדים ' - שאינם ניתנים לקניה, השופט רוזן היה מפקדם. בהצלחה רבה ותודה על הסכמתך לקבל את התפקיד . 
Car  |  12.08.16
לכל התגובות