אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו ההגירה המתוקן של טראמפ סופג מכה ראשונה צילום: איי פי

צו ההגירה המתוקן של טראמפ סופג מכה ראשונה

שופט פדראלי בוויסקונסין סירב למנוע את כניסתן לארה"ב של אשתו ובתו של פליט סורי, למרות הצו המתוקן של הנשיא טראמפ. צו המניעה הזמני שניתן יהיה תקף נקודתית רק לתובעים

11.03.2017, 19:48 | שירות כלכליסט

שופט פדראלי בוויסקונסין גרם לפגיעה הראשונה בצו ההגירה המתוקן של הנשיא דונלד טראמפ, כאשר עצר את אכיפתה של המדיניות על מנת למנוע את כניסתן לארה"ב של אשתו ובתו של פליט סורי, שלו הוענק מעמד של פליט בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

צו המניעה הזמני, שניתן על ידי השופט וויליאם קונלי, חל רק על משפחתו של הפליט הסורי, אבל הוא מייצג את האתגרים שניצבים בדרכו של צו ההגירה המרוכך של טראמפ, שעליו חתם הנשיא האמריקאי ב-6 במרץ ואשר עתיד להיכנס לתוקף החל מה-16 במרץ.

הנשיא דונלד טראמפ, צילום: רויטרס הנשיא דונלד טראמפ | צילום: רויטרס הנשיא דונלד טראמפ, צילום: רויטרס

קונלי, העומד בראש בית המשפט הפדראלי בוויסקונסין אשר מונה על ידי אובמה, קבע בפסיקתו כי משפחתו של התובע "מתמודדות עם סיכון משמעותי שייגרם לה נזק אדיר, אם ייגזר עליה להישאר בסוריה".

התובע, מוסלמי סוני, ברח מסוריה לארה"ב ב-2014 כדי "להימלט ממוות כמעט ודאי", לפי תביעתו.  הוא ביקש מקלט מדיני לאשתו ובתו והבקשה בעניינם עמדה בהליך אישור סופי, כאשר הטיפול הופסק בה על ידי צו ההגירה המקורי שעליו חתם טראמפ ב-27 בינואר.

הצו הנשיאותי ביקש לאסור על כניסה לארה"ב של אזרחים משבע מדינות שיש בהן רוב מוסלמי - איראן, לוב, סומליה, סודאן, סוריה, תימן ועיראק ל-120 ימים ולהשהות את הכניסה של כל מי שמזוהה כפליט.

הצו המקורי גרם לכאוס רב והוביל להפגנות נגד טראמפ בנמלי תעופה. הוא בוטל לאחר צו מניעה שניתן נגדו בבית המשפט ומנע את אכיפתו. צו ההגירה המתוקן הפחית את מספר המדינות שמהן נאסרה כניסה, הוציא את עיראק מהרשימה והסיר את האיסור המעורפל על כניסה של פליטים מסוריה. למרות זאת, מתנגדים לצו מכמה מדינות בארה"ב הגישו עתירות לבית המשפט על מנת למנוע גם את יישומו של הצו המתוקן.

בהחלטתו האחרונה קבע השופט קונלי כי קיימים אמנם הבדלים חשובים בין צו ההגירה המקורי וצו ההגירה המתוקן. עם זאת, הדגיש כי "בכל הנוגע לתובע שבפנינו לסיבות שצוינו על ידי בתי המשפט בהחלטות הקודמות יש לפחות סיכוי מסוים להמשיך להיות תקפות".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לתגובה 1 ולתגובה 3
אתם באמת לא מבינים מה זה דמוקרטיה או שאתם עושים את עצמכם? כששופט דוחה חוק של נשיא שליט הוא עושה זאת לא בגלל שסתם מתחשק לו להתנגד לשליט. השופט עושה זאת כי הוא מנסה לבדוק אם החוק החדש נתמך על ידי החוקה ולכן חוקי או שהחוק החדש הוא לא חוקי. זה שיש מערכת חוקים מעל נשיא זה או אחר, זה לב ליבה של דמוקרטיה. המערכת המשפטית אמורה להיות עצמאית ולהבטיח שהשליט שמציע חוקים חדשים פועל עדיין במסגרת הגדולה של חוקי האומה. הלוואי עלינו עצמאות משפטית כזאת והלוואי עלינו חוקה כמו שיש לאומות מתוקנות.
אחת  |  13.03.17
4.
למספר 1 ולמספר 3
כאשר יש נשיא שהוא שקרן ללא כל ביסוס עובדתי, ובעצם די קרוב לבעיות נפשיות, טוב שיש שופטים שאומרים "עד כאן". תחשוב שהיית חי במשטרו של ארדואן (טראמפ מכוון לשם), והיית אמור לספוג את כל השקרים וההתעללויות של אותו נשיא שחושב שהוא מלך העולם, היית מייחל לשופטים בעלי שכל ישר שיעצרו את הטירוף, ויגידו שזה מנוגד לחוקה.
אורי  |  12.03.17
לכל התגובות