אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר העבודה והרווחה חיים כץ: "יש לאפשר לאלון חסן לחזור לאלתר לנמל אשדוד" צילום: עמית שעל

שר העבודה והרווחה חיים כץ: "יש לאפשר לאלון חסן לחזור לאלתר לנמל אשדוד"

ההתבטאות של כץ פורסמה בדף הפייסבוק שלו וזאת ככל הנראה על רקע הדיווח שאמור להגיע היום לביה"ד הארצי לעבודה מטעם נמל אשדוד וחיפה על היקף התפוקות ברציפים. "לי אין ספק, הזכות של חסן לחזור כרגע, באופן מיידי לעבודה בנמל, אינה יכולה להיות מוטלת בספק"

15.05.2018, 14:13 | ליאור גוטמן

נמל אשדוד אמור לדווח היום (ג) לביה"ד הארצי לעבודה על היקף התפוקות ברציפים. הדיווח יגיע יחד עם זה של נמל חיפה, וזאת כחלק מניסיונות מערכת המשפט למצוא פשרה בסכסוך בין עובדי הנמלים להנהלות המקומיות. טרם הדיון הגיעה במפתיע תמיכה בלתי מסוייגת מחזרתו של יו"ר הוועד לשעבר אלון חסן והיא מגיעה מכיוונו של שר העבודה והרווחה חיים כץ. זה פרסם בדף הפייסבוק שלו הצהרה לפיה "בשבועות האחרונים בבית הדין לעבודה בבאר שבע מתנהל דיון בשאלה אם ראוי ונכון שאלון חסן יוחזר לעבודה בנמל אשדוד. לי אין ספק, הזכות של חסן לחזור כרגע, באופן מיידי לעבודה בנמל, אינה יכולה להיות מוטלת בספק".

קראו עוד בכלכליסט

כזכור, חסן לא הורשה להכנס לנמל עד שהפרקליטות הגישה ערעור על זיכויו אולם לתפיסת כץ עד שיתקיים הערעור זכותו של חסן לחזור למקום עבודתו הישן". חסן זוכה ע"י שופט בבית המשפט המחוזי בפסק דין ארוך ומנומק היטב. זכותו הבסיסית של חסן, זכות חוקתית של כל אדם, לעבוד. זה לא משנה אם הנהלת נמל אשדוד טוענת כי ההסכם הקיבוצי אומר כך או אחרת, מהרגע שנקבע כי אלון חסן זכאי, ע"י שופט מחוזי, לא ייתכן שיהיה בגדר "מורשע" ע"י הנהלת הנמל. יוחזר חסן לעבודתו בנמל לאלתר", הוא מסכם.

חיים כץ , צילום: עמית שעל חיים כץ | צילום: עמית שעל חיים כץ , צילום: עמית שעל

בתוך כך, המשרד להגנת הסביבה הטיל על נמל אשדוד עיצום כספי בהיקף של כ-10.6 מיליון שקל. העיצום הוטל לפי חוק מניעת זיהום ים ממקורות יבשתיים, וזאת לאחר שבתחילת יולי 2017, בשתי הזדמנויות שונות, גילו מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית כי הים זוהם על-ידי הטלת מטען שברי ואבקת תירס לים במסגרת פריקת המטען על ידי מנופאי, שעבד בניגוד לנוהלי פריקה וטעינה של החברה ובניגוד לתנאי היתר הזרמת השפכים של החברה. במשרד להגנת הסביבה טוענים שחברת נמל אשדוד כלל לא דיווחה למשרד להגנת הסביבה בניגוד לקבוע בהיתר וצוותי המשרד בשטח הם אלו שזיהו את אי העמידה בנהלים ואת הזיהום.

כפי שנחשף בכלכליסט, בנמל אשדוד ניסו לגלגל את הקנס על העובדים, אולם בהתערבות ההסתדרות הקנס הומר בחלוקת מזון לנזקקים ברחבי אשדוד, או באזהרות בלבד. בהסכם שגובש נקבע שיערך דיון משמעתי, ו"ככל שיימצאו אשמים על ידי ועדת הבירורים, הם יבצעו משימות צדקה של חלוקת אוכל למשפחות נזקקות", ובתיאום עם עיריית אשדוד. חלוקת המזון תתבצע בסופי שבוע לאורך 3 חודשים, על חשבון זמנם של העובדים.

מחברת נמל אשדוד נמסר בתגובה כי היא "רואה חשיבות גדולה בפעילות על פי הדין, תוך שמירה מקסימלית על כל חוקי הגנת הסביבה. החברה אינה מתפשרת במילוי חוקים אלו. מאז ההודעה על האירוע פעלה החברה יחד עם המשרד להגנת הסביבה על מנת לחדד את הנהלים מול כל העובדים. הופץ עלון מידע מיוחד לכלל העובדים בכל הנוגע לעבודה בנמל ושמירה על הסביבה. בנוסף, נערכו הדרכות בתחום איכות הסביבה למנופאים ומנהלי העבודה".

 

תגיות