אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקית רכיבי התזונה הצרפתית רוקט תשקיע באקווינום מגבעת ברנר צילום: אסנת קרסננסקי

ענקית רכיבי התזונה הצרפתית רוקט תשקיע באקווינום מגבעת ברנר

אקווינום מגבעת ברנר מוערכת כעת ב־25־30 מיליון דולר, אך השווי הסופי ייקבע כשהגיוס הנוכחי יסתיים. רוקט פעילה ביותר מ־100 מדינות במחזור הכנסות שנתי של 3.3 מיליארד יורו

21.10.2018, 08:27 | נווית זומר

מזון העתיד כחול־לבן: ענקית פיתוח רכיבי התזונה הצרפתית רוקט (Roquette), מובילה עולמית ברכיבים צמחיים לשוקי המזון, נכנסה לשותפות ב־Equinom מקיבוץ גבעת ברנר שבבעלות של קרן פורטיסימו, הזרע 1939, המייסד ד"ר גיל שלו ומשקיעים. אקווינום מוערכת כעת ב־25־30 מיליון דולר, אך השווי הסופי ייקבע כשהגיוס הנוכחי יסתיים.

קראו עוד בכלכליסט

יובל כהן שותף מנהל פורטיסימו, צילום: אוראל כהן יובל כהן שותף מנהל פורטיסימו | צילום: אוראל כהן יובל כהן שותף מנהל פורטיסימו, צילום: אוראל כהן

רוקט, הפעילה ביותר מ־100 מדינות במחזור הכנסות שנתי של 3.3 מיליארד יורו, עוסקת בטיפוח ובהשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית. החברה פיתחה סל מקיף של קטניות שלא עברו תהליכים של הנדסה גנטית ומכילות ב־50% יותר חלבון לעומת הזנים הנמצאים בשוק. עד היום חתמה אקווינום על כמה הסכמים להשבחת זרעים עם חברות מזון כמו סברה, יצרנית החומוס מארה"ב בבעלות משותפת של פפסיקו ושטראוס הישראלית, שבעבורה פיתחה זרעי חומוס, והסכם מסחר עם Mitsui היפנית.

גיל שלו, מייסד מנכ"ל אקווינום, צילום: אסנת קרסננסקי גיל שלו, מייסד מנכ"ל אקווינום | צילום: אסנת קרסננסקי גיל שלו, מייסד מנכ"ל אקווינום, צילום: אסנת קרסננסקי

רוקט משקיעה 2 מיליון דולר בחברה, ופורטיסימו, בעלת המניות הגדולה באקווינום, השקיעה עוד 2 מיליון דולר. ההסכם בין רוקט לאקווינום הוא לפיתוח זני אפונה חדשים עתירי חלבון, שמהם תפיק חלבון שיימכר לתעשיית המזון ותוספי התזונה. עד כה גייסה אקווינום יותר מ־10 מיליון דולר.

זו השקעתה הראשונה של רוקט בישראל, והיא תהיה מעורבת בפיתוחים חדשניים של גידולים חקלאיים ללא הנדסה גנטית.

שיתוף הפעולה בין החברות יאפשר לגדל ולשווק בעולם את זני האפונה החדשים שיפותחו ורכיבי מזון שיפותחו מתוכם. ד"ר גיל שלו, מייסד ומנכ"ל אקווינום: "ההסכם הוא רק סנונית ראשונה בתהליך פיתוח של גידולי קטניות עתירי חלבון. במקום להתמקד בשווקי פרימיום בלבד, אנו מפנים את מאמצי הפיתוח שלנו לשוק הסחורות הרחב ולגיוון השימוש בקטניות כדי להביאן לכל בית אב בעולם. נמשיך לפתח ולהשיק חלבונים צמחיים נוספים שיסייעו לנו לממש את חזון החברה להגדיל את נפח הייצור של רכיבי מזון איכותיים".

יואב היינמן, שותף בפורטיסימו: "אקווינום הציגה עד כה זנים של זרעי שומשום שניתן לקצור מכנית, זרעי קטניות עתירי חלבונים וזרעי קינואה בעלי תנובה גבוהה, וסימנה מטרות בסוגי יבולים נוספים. נמשך לתמוך בצמיחת אקווינום כחלק ממאמצנו להשקיע בחברות פוד־טק ואגריטק מובילות".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות