אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנקים תיאמו עמלות, והלקוחות יקבלו פיצוי של 15 שקל בממוצע צילום: shutterstock

הבנקים תיאמו עמלות, והלקוחות יקבלו פיצוי של 15 שקל בממוצע

למרות השמועות על פיצויים של אלפי שקלים, יסתכם הסכם הפשרה שהובילה רשות ההגבלים מול חמשת הבנקים הגדולים בפיצוי של 35 מיליון שקל, שיתחלק בין 25 אלף לקוחות עבר שדרשו אותו ועוד 2–3 מיליון לקוחות שיקבלו אותו ישירות לחשבון

10.12.2015, 07:05 | תומר גנון

למעלה מ־25 אלף איש פנו בחודשים האחרונים לנאמן להסדר הפשרה בפרשת תיאום עמלות הבנקים בטענה לזכאות להחזר כספי בשל היותם לקוחות עבר של חמשת הבנקים הגדולים. כך עולה מתצהיר שהגיש לאחרונה לבית המשפט עמוס פרגון, מנכ"ל החברה לנאמנות של בנק אגוד שמשמשת כנאמן להסדר. לפי התצהיר הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי־טפחות והבינלאומי ישיבו ללקוחותיהם 35 מיליון שקל. בשבוע שעבר חל המועד האחרון שבו לקוחות העבר, אלה שהחזיקו חשבון בין 1990־2008 וסגרו אותו, יכלו להגיש בקשה לנאמן לבדוק את זכאותם.

קראו עוד בכלכליסט

אלא שקבוצת לקוחות העבר היא רק אחת מתוך שתי קבוצות הזכאים להחזר. הקבוצה הגדולה והמשמעותית הרבה יותר היא לקוחות ההווה של הבנקים, שיקבלו את ההחזר אוטומטית לחשבונם. הלקוחות שפתחו חשבון בבנקים בין 1990־2008 ועדיין מחזיקים בו יקבלו את ההחזר לאחר שתסתיים בדיקת כל הזכאים שתיערך עוד מספר שבועות. על פי ההערכות מדובר ב־2-3 מיליון בעלי חשבונות. כך יוצא שבשורה התחתונה, ולמרות הודעות וואצאפ ופרסומים ברשתות החברתיות מהעבר לפיהם הלקוחות יהיו זכאים להחזרים של אלפי שקלים, ההחזר יעמוד על שקלים בודדים ומוערך בכ־15 שקל ללקוח.

מאחורי הפשרה עומד צו מוסכם עם רשות ההגבלים העסקיים שאושר בבית הדין להגבלים ביוני 2014. הצו נחתם בעקבות מגעים שהתנהלו בין הבנקים לממונה לשעבר, דיוויד גילה, לביטול קביעה שפרסמה הרשות ב־2009 לאחר חקירה מאומצת, לפיה הם החליפו ביניהם מידע על עמלות שונות בין השנים 1990־2004. במסגרת הצו נקבע שהבנקים ישלמו לקופת המדינה 70 מיליון שקל. עם זאת נקבע במקביל שהבנקים יוכלו לקזז מסכום זה כל תשלום שיפסק לטובת לקוחותיהם במסגרת הפשרה.

דיויד גילה. הוביל את הסכם הפשרה, צילום: נמרוד גליקמן דיויד גילה. הוביל את הסכם הפשרה | צילום: נמרוד גליקמן דיויד גילה. הוביל את הסכם הפשרה, צילום: נמרוד גליקמן

בשש תביעות ייצוגיות שהוגשו נגדם בפרשה, ארבע הסתיימו בהסכם פשרה לפיו יוחזרו 35 מיליון שקל. כפי שנחשף ב"כלכליסט". שתי התביעות הנוספות נמצאות במו"מ מתקדם לחתימה על פשרה לפיו הבנקים ישלמו ללקוחותיהם פיצוי נוסף של 45 מיליון שקל. אם הסכם הפשרה השני יתקבל על ידי כל הצדדים הסכום הגלובלי שיושב ללקוחות יהיה גבוה ב־10 מיליון שקל מהסכם הפשרה שהוגש לאישור בין הדין להגבלים.ועדיין, בשורה התחתונה יצא שהלקוחות יקבלו במקרה הטוב החזר של עשרות שקלים בודדים.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
עונש קל אם לא אפסי במונחים של בנק
מדברים כאן על העובדה שישנו כאן תיאום ברור ומתוכנן. אישור של בית המשפט. נאמר כאן כי במחוזות אחרים הקנס היה משמעותי גדול יותר. יש לומר כי במחוזות אחרים מנהלים היו נשלחים לכלא. עבירה לילית שדינה קנס גבוה וגם כלא. לא פחות! הרגולטור? שומרי הסף? הצחקתם אותי, ואני לא ממציא זאת, הם לא יאבדו את מקור הפרנסה הבא שלהם.
רון , השרון  |  10.12.15
לכל התגובות